Atelier Route organiseert in 2021 een digitale route

9 december 2020

Uit: Let Op Woudenberg van 9 december 2020.

Woudenberg Het Corona-virus heeft onze samenleving nog steeds volledig in haar greep. Ondanks de negatieve economische gevolgen, die dit ook voor de culturele sector heeft, wordt ook in de culturele sector gezocht naar alternatieven om kunst te blijven delen.

Het bestuur van de Atelier Route Leusden Woudenberg heeft daarom besloten om de Atelier Route 2021 in een digitaal format te gieten. In de week van 12-18 april 2021 wordt door middel van een digitale route, kunstenaars de mogelijkheid geboden om hun kunstwerken, via hun persoonlijke kunstenaars-pagina op onze vernieuwde website, te delen met een breed publiek.

Hoe zal de digitale route 2021 er uit gaan zien?

Alle deelnemende kunstenaars staan nu al met een persoonlijke kunstenaars-pagina op de site van de Atelier Route. Vanaf januari zullen deze kunstenaars-pagina’s geregeld worden aangevuld met nieuwe werken.
Medio maart 2021 komt op de website van de Atelier Route een digitale routekaart te staan. Als je op de naam van deelnemende kunstenaar klikt, zie je zijn of haar kunstwerken.

Op deze wijze kan je een digitale ‘reis’ langs de werken van de kunstenaars maken. Omdat de kunstenaars wordt gevraagd om tijdens de Atelier Route week van maandag 12 t/m zondag 18 april 2021 een kunstwerk achter een raam of in de tuin te plaatsen, is het ook mogelijk om een ‘fysieke’ reis te maken.

Ook zullen kunstwerken in etalages van lokale ondernemers worden geplaatst. Al deze locaties worden in de digitale routekaart weergegeven. Zo is de digitale routekaart niet alleen een ‘digitale overzichtstentoonstelling’, maar ook de basis om een ‘fysieke’ route te plannen. Vanuit de routekaart kan je doorklikken naar de kunstenaarspagina. Hierop staan gegevens om contact op te nemen met de kunstenaar.

Zo kan er een afspraak gemaakt worden om een kijkje in het atelier te nemen. In deze coronatijd is het aan de kunstenaar om hier wel of geen gehoor aan te geven. De digitale routekaart is ook te printen, zodat je daarop kan aantekenen wat je route gaat worden. De digitale route blijft beschikbaar tot de route 2022.

Wij vragen aan lokale ondernemers of organisaties om in april 2021 kunstenaars de gelegenheid te geven om te exposeren in hun winkel, horecagelegenheid, organisatie of bedrijf. Wil je meedoen om op deze manier onze Atelier Route te steunen, mail dan aan oarleusden@live.nl.

Thema 2021

Met het thema “Ode aan het Nederlandse landschap” sluit de Atelier Route aan bij het Nationale thema van 2021. Het diverse Nederlandse landschap is al eeuwenlang een inspiratiebron voor onze oude meesters. Deelnemende kunstenaars worden uitgedaagd om hun beleving met het Nederlandse landschap te verwerken in hun hedendaagse kunst.

Steun de lokale kunstenaars en volg de digitale Atelier Route. Wij nodigen jou van harte uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website www.atelierroute.org. Via de site en de sociale media van de Atelier Route word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Onze sponsoren