Kunstenaars informatie Atelier- en KunstRoute

Hier vind je alle informatie over de Atelier- en KunstRoute van Leusden, Woudenberg, Achterveld, Stoutenburg of directe omgeving. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

INFORMATIE VOOR DEELNEMENDE KUNSTENAARS

De Kunst- en AtelierRoute voor kunstenaars uit de gemeenten Leusden en Woudenberg vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024.

Inschrijven is mogelijk tot 1 maart 2024.

De kosten voor de inschrijving zijn vastgesteld op € 55,-. Deelname voor jong talenten is gratis. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op zestig en vijf jong talenten.
Direct na inschrijving krijg je een bevestigingsmail met factuur. Pas na betaling ben je verzekerd van deelname.

Kunnen mensen NU al mijn atelier bezoeken?

Bezoek aan het atelier van een kunstenaar kan alleen op afspraak. Mensen kunnen hiervoor gebruik maken van de optie op de kunstenaars-pagina “e-mail mij”. Het is dan aan de kunstenaars zelf om wel of geen afspraak te maken.

Thema 2024: 'In beweging'.

Het verzoek aan deelnemers is om minimaal één werk te maken wat aansluit bij het thema van 2024: 'In beweging'.

Wat wordt van de kunstenaars verwacht?

  • Dat de kunstenaar de persoonlijke kunstenaarspagina op de website van de AtelierRoute zelfstandig vult en actueel houdt.
  • Dat de kunstenaar jaarlijks minimaal vijf nieuwe werken produceert en deze plaatst op de persoonlijk kunstenaarspagina.
  • Dat de kunstenaar minimaal één kunstwerk maakt wat aansluit bij het thema “In beweging” en deze deelt op de persoonlijke kunstenaarspagina van de AtelierRoute en exposeert tijdens de Open AtelierRoute in juni 2024.
  • Dat er geen aanstootgevend of grievend werk geplaatst wordt.
  • Dat de kunstenaar een eigen website, facebookpagina of Instagram account heeft of deze aanmaakt en vermeldt op de kunstenaarspagina.
  • Dat de kunstenaar tussen 1 maart en 1 april 2024 zijn persoonlijke kunstenaarspagina heeft bijgewerkt met duidelijke foto’s van recente kunstwerken en biografie.
  • Kunstenaars zorgen zelf voor een expositieruimte waar bezoekers tijdens de AtelierRoute een bezoek kunnen brengen.

Nieuwe deelnemers

Met nieuwe deelnemers voeren wij een kennismakingsgesprek. We willen dan ook graag wat recent werk zien. 

Met vragen over en voor eventuele ondersteuning bij het onderhouden van je persoonlijke Kunstenaars-pagina op de website van de AtelierRoute kun je mailen aan info@atelierroute.org

Alleen ‘eigen werk’!

Deelname is alleen toegestaan met eigen werk. Het is niet de bedoeling dat je in jouw atelier of expositieruimte werk van anderen exposeert die niet onder hun eigen naam deelnemen aan de Kunst- en AtelierRoute.

Wel kunnen meerdere kunstenaars onder eigen naam op één adres exposeren. Het aantal deelnemers per adres is ter beoordeling van de organisatie.

De OAR-vlag in top!

Om de herkenbaarheid van de deelnemende ateliers aan de AtelierRoute te verbeteren kan men (gevel)vlaggen voor € 20,- bestellenDit maakt het zoeken naar de ateliers voor de bezoekers ook eenvoudiger.

De (gevelvlaggen) zijn 90% doorschijnend, dus van beide kanten is de boodschap goed zichtbaar. De vlaggen zijn in de voor de OAR herkenbare kleuren (wit, geel, zwart). Het gaat om losse vlaggen, zonder stok. De afmeting van de vlag is 100×150 cm.

Inschrijven deelnemers

Hieronder kan je je inschrijven voor de AtelierRoute 2024. De inschrijving voor deelnemers is geopend tot 1 maart 2024. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 55,- en aan de inschrijving is direct de betaling gekoppeld. Pas na ontvangst van de betaling is de inschrijving definitief. 

Het aantal deelnemers is vastgesteld op maximaal zestig en daarnaast vijf Jonge Talenten. Vol=vol, daarna worden aanmeldingen op de wachtlijst geplaatst.

Bij de aanmelding kan je ook een (gevel)vlag van de AtelierRoute meebestellen.

AtelierRoute 2024 aanmeldformulier

De organisatie van de AtelierRoute is in handen van Stichting Kunstpromotie Leusden Woudenberg.

Stichting Kunstpromotie Leusden Woudenberg streeft ernaar om kunst door middel van educatie en participatie te promoten. 

Kennismaken met en kennis nemen van kunst stimuleren wij door activiteiten en evenementen te organiseren. 

Het realiseren van nieuwe creatieve en ondernemende activiteiten draagt bij aan meer sociale cohesie en versterkt kunstbeleving in Leusden, Woudenberg en omgeving.

Bestuur van AtelierRoute (vlnr): Gerard Hilderink  (secretaris/penningmeester), Saskia Mulder (communicatie), Quirine van Mourik (voorzitter), Carola Groenewoud (algemeen lid).

Contact

De projectgroep bestaat uit Quirine van Mourik (voorzitter), Carola Groenewoud (algemeen lid), Gerard Hilderink (penningmeester en secretaris) en Saskia Mulder (communicatie). Er zijn nog vacatures voor penningmeester en secretaris.

Postadres: Gerard Hilderink
Beltmolen 25, 3833 KL Leusden

Kijk regelmatig op onze website of social media voor het laatste nieuws.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief dan ben je altijd op de hoogte.

Graag tot de AtelierRoute.