Kunstenaars informatie AtelierRoute

Hier vind je alle informatie over de AtelierRoute van Leusden, Woudenberg, Achterveld, Stoutenburg of directe omgeving. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

INFORMATIE VOOR DEELNEMENDE KUNSTENAARS

De digitale AtelierRoute voor kunstenaars uit de gemeenten Leusden en Woudenberg vindt plaats van donderdag 1 t/m zondag 18 april 2021.

HOE WERKT DE ATELIERROUTE DIT JAAR?

Naast een digitale AtelierRoute zal er in deze periode ook een KunstKijkRoute zijn. Er zijn dan kunstwerken te zien in 26 etalages verdeeld over Leusden, Woudenberg en Achterveld.

Hoe werkt de Digitale AtelierRoute?
Op deze website kunnen de kunstwerken bekeken worden van alle 60 deelnemende kunstenaars, waaronder vijf jong talenten. Bij elkaar zijn dit tussen de vijf- en zeshonderd hedendaagse kunstwerken.

Hoe werkt de KunstKijkRoute?
In de periode van 1 t/m 18 april wordt er de ‘coronaproof’ KunstKijkRoute georganiseerd. Mensen kunnen dan op eigen gelegenheid een route maken langs 26 etalages in Leusden, Woudenberg en Achterveld waar kunstwerken zijn geplaatst.

Een routekaart van de KunstKijkRoute is vanaf 1 april te vinden op deze website en kan tevens worden gedownload en uitgeprint.

Vanaf 1 april kan de routekaart ook worden afgehaald op een aantal uitgiftepunten. De afhaaladressen worden op 1 april bekend.

De KunstKijkRoute is ook te volgen via Google Maps, via deze website en dmv het met je telefoon scannen van een QR-code die bij de kunstwerken in de etalage is geplaatst.

Kunnen mensen mijn atelier bezoeken?
Bezoek aan het atelier van een kunstenaar kan alleen op afspraak. Mensen kunnen hiervoor gebruik maken van de optie op de kunstenaars-pagina “e-mail mij”. Het is dan aan de kunstenaars zelf om wel of geen afspraak te maken.

De Digitale AtelierRoute is ook na 18 april beschikbaar.

Thema 2021: 'Ode aan het Nederlandse Landschap'.

Het diverse Nederlandse landschap is een inspiratiebron voor velen. Wij hebben de kunstenaars gevraagd hoe zij het Nederlandse landschap ervaren en hoe zij dit verwerken in hun kunstwerk.

Foto: 'De molen bij Wijk bij Duurstede' van Jacob van Ruisdael 

Hierboven zie je het thema van 2021, wij zijn erg benieuwd hoe jullie dit in jullie kunst verwerken. 

Alleen ‘eigen werk’!

Deelname is alleen toegestaan met eigen werk. Het is niet de bedoeling dat je in jouw atelier of expositieruimte werk van anderen exposeert die niet onder hun eigen naam deelnemen aan de AtelierRoute.

Wel kunnen meerdere kunstenaars onder eigen naam op één adres exposeren. Het aantal deelnemers per adres is ter beoordeling van de organisatie.

Aan- of afmelden AtelierRoute 2021

  Wil je je aanmelden of afmelden voor de AtelierRoute 2021?

  Iedereen die in 2020 zich als deelnemer had aangemeld, is automatisch weer ingeschreven voor 2021. Je hoeft dan niet het inschrijfgeld van €25,- te betalen. Dit wordt betaald vanuit het resterende bedrag uit 2020. Je hoeft je dan ook niet in te schrijven. Mocht je als deelnemer 2020 nu niet mee willen doen, gebruik dan het afmeldformulier.

  Voor nieuwe deelnemers is het inschrijfgeld €25,-. Na het aanmelden kom je op een wachtlijst. Er kan pas deelgenomen worden als er afmeldingen zijn bij de deelnemers uit 2020. Het totaal aantal deelnemers blijft 60.

  De OAR-vlag in top!

  Om de herkenbaarheid van de deelnemende ateliers aan de AtelierRoute te verbeteren kan men (gevel)vlaggen voor € 20,- bestellenDit maakt het zoeken naar de ateliers voor de bezoekers ook eenvoudiger.

  De (gevelvlaggen) zijn 90% doorschijnend, dus van beide kanten is de boodschap goed zichtbaar. De vlaggen zijn in de voor de OAR herkenbare kleuren (wit, geel, zwart). Het gaat om losse vlaggen, zonder stok. De afmeting van de vlag is 100×150 cm.

  De kleine lettertjes:

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- per persoon. Dit geldt ook voor mensen die samen op één adres exposeren. Het geld wordt besteed aan drukwerk en allerlei vormen van publiciteit en voorlichting.
  • Je kunt een OAR-vlag bestellen voor € 20,-. De vlag wordt na betaling toegezonden.
  • Betaling (€25 of €45) op rekeningnummer NL63 RABO 0302 4717 90 t.n.v. Stichting Kunstpromotie Leusden en Woudenberg, o.v.v. O.A.R. 2021 en de naam van de deelnemende kunstenaar.
  • Inschrijving is voor nieuwe deelnemers pas definitief na bericht van de Organisatie (wachtlijst).
  • Je ontvangt van ons een bevestiging MET factuur

  Zelf werven adverteerder/sponsoren.

  Als bestuur van de Open Atelier Route is het ieder jaar een opgaaf om voldoende adverteerders/sponsoren te kunnen vinden om alle kosten van de Open Atelier Route te kunnen betalen. Met alleen het inschrijfgeld van de deelnemers en het aanschrijven van fondsen redden we het niet.

  Samen zijn we sterker! Dus wij komen als organisatie met een leuk en interessant aanbod. Dit is voor jou als deelnemer en voor ons als organisatie financieel aantrekkelijk.

  Wanneer je als deelnemer aan de AtelierRoute 2021 bij ons een adverteerder/sponsor aanlevert met een advertentie voor onze website en posters, hebben wij daar samen voordeel bij. Jij kent wellicht ondernemers uit jouw eigen netwerk die willen sponsoren. Of bij de locatie waar je mogelijk exposeert.

  Hoe werkt het?

  Wanneer je als deelnemer een adverteerder/sponsor aanlevert voor een advertentie op onze website (kosten €250), betaal je als kunstenaar geen inschrijfgeld voor deelname aan de OAR 2021.

  Bij een advertentie van een ¼ pagina (€125) betaalt de kunstenaar de helft van het inschrijfgeld.

  Je ondertekent samen met de adverteerder het Sponsorcontract OAR 2021 en levert dit ondertekende contract bij ons aan. Bij jouw aanmelding voor deelname aan de OAR 2021 kun je al aangeven of je een adverteerder aanlevert. Kan uiteraard ook pas na inschrijving.

  De organisatie van de AtelierRoute is in handen van Stichting Kunstpromotie Leusden Woudenberg.

  Stichting Kunstpromotie Leusden Woudenberg streeft ernaar om kunst door middel van educatie en participatie te promoten. 

  Kennismaken met en kennis nemen van kunst stimuleren wij door activiteiten en evenementen te organiseren. 

  Het realiseren van nieuwe creatieve en ondernemende activiteiten draagt bij aan meer sociale cohesie en versterkt kunstbeleving in Leusden, Woudenberg en omgeving.

  Bestuur van AtelierRoute (vlnr) Rietje Smal, Ellen Adank, Gerard Hilderink en (zittend) Peter van Schaik.

  Contact

  De projectgroep bestaat uit Peter van Schaik, Gerard Hilderink, Ellen Adank en Rietje Smal.

  Postadres: Ellen Adank
  Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

  Kijk regelmatig op onze website of social media voor het laatste nieuws.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief dan ben je altijd op de hoogte.

  Graag tot de AtelierRoute.