Anémone de Castro

Schilderijen

Afwisseling is mijn ding.
Ik schilder in acryl, olieverf en mixed media. Zowel figuratief als abstract en met diverse onderwerpen en technieken. Alles om mij heen kan mij inspireren. Het liefst schilder ik landschappen. Mijn abstracte werk is vaak in mixed media. Ik gebruik een levendig palet aan kleuren. Die kleuren vormen desondanks wel een harmonisch geheel.

De basis van mijn werk is dan ook veel experimenteren, fantasie de vrije loop laten en kleurbeleving. Bij het maken van een schilderij laat ik na elke stap alles op mij inwerken. Daarna bepaal ik hoe verder te gaan. Ik besef steeds meer, dat het schilderproces voor mij belangrijker is dan het resultaat. Er zit ook vaak een verhalend element in mijn schilderijen.

Met veel plezier maak ik schilderreizen (Beijing, Italië). Dan zit ik soms in weer en wind buiten in de natuur ‘en plein air’ te schilderen en te schetsen. Heerlijk om na een inspirerende reis thuis te komen met een paar mooie schilderijen.

Veel van mijn werk was in 2022 te zien tijdens de Kunstroute Hoevelaken. Door met anderen over mijn schilderijen te praten, kom ik tot verrassende inzichten. Soms zijn het nieuwe ideeën voor volgend werk.

Contact?

Adres atelier: Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Expositie adres: Atelier 5, Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren