Angela van Iersel

Schilderijen

Stilte in kleur
In mijn werk speelt kleur een belangrijke rol. De intensiteit van kleur en de sfeer die dat oproept is voor mij een vorm van schoonheid. Stilte weergeven in een beeld is een ander belangrijk aspect van haar werk.

Ik ben geïnspireerd door het landschap zelf en door kunstenaars zoals O’Keeffe en Rothko. In mijn werk ontstaan eigen landschappen,
herkenbaar of abstract.

De landschappen zijn kleurrijk en worden soms ook vermengd met zand. Het zand geeft een extra dimensie aan het werk en een verdieping in de kleur. Ik groeide op nabij de Loonse en Drunense duinen, waar ik vele uren doorbracht vanwege de heuvels die steeds veranderen en de stilte.

De kunstwerken zijn uit verschillende lagen verf opgebouwd, zoals de aardlagen in de Grand Canyon. De intensiteit van de kleur, de dikte en de huidlaag van de verf en de monumentale uitstraling zijn bijzondere onderdelen van mijn werk.

Sinds 1991 exposeer ik in binnen -en buitenland. In 2009 en 2012 ben ik genomineerd voor de Syrlin Kunstpreis in Stuttgart en in 2011 voor de
Palm Art Award in Leipzig. Naast het ontwikkelen van mijn beeldend werk geef ik al jaren met veel plezier les in tekenen en schilderen en maak ik ook werk in opdracht voor particulieren en bedrijven. U kunt een werk huren of kopen.

Contact?

Adres atelier: Maarsbergseweg 69 Woudenberg (ingang bord Tiko)

Expositie adres: Maarsbergseweg 69 Woudenberg (ingang bord Tiko)

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren