Angela van Iersel

Schilderijen

‘Stilte in kleur’

In mijn werk speelt kleur een belangrijke rol. De intensiteit van kleur en de sfeer die dat oproept is voor mij een vorm van schoonheid. Stilte weergeven in een beeld is een ander belangrijk aspect van mijn werk.

Ik ben geïnspireerd door het landschap zelf en door kunstenaars als O’Keeffe en Rothko. In mijn werk ontstaan eigen landschappen, herkenbaar of abstract. De landschappen zijn kleurrijk en worden soms ook vermengd met zand. Het zand geeft een extra dimensie aan het werk en een verdieping in de kleur. Ik groeide op nabij de Loonse en Drunense duinen, waar ik veel uren doorbracht vanwege de heuvels die steeds veranderen en de stilte.

De kunstwerken zijn uit verschillende lagen verf opgebouwd, zoals de aardlagen in de Grand Canyon. De intensiteit van de kleur, de dikte en de huidlaag van de verf en de monumentale uitstraling zijn bijzondere onderdelen van mijn werk.

Sinds 1991 exposeer ik in binnen- en buitenland. In 2009 en 2012 was ik genomineerd voor de Syrlin Kunstpreis in Stuttgart en in 2011 voor de Palm Art Award in Leipzig.

Naast het ontwikkelen van mijn beeldend werk ben ik docente in tekenen en schilderen en vervaardig ik ook opdrachten voor particulieren en bedrijven. Ik bied de mogelijkheid om een werk te kopen en te huren.

Contact?

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: Brouwer Emmastraat 1 Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren