Anke Tijtsma

Keramiek

Naast mijn werk als systemisch organisatie-antropoloog en gespreksmaker ben ik sinds mijn middelbare schooljaren met klei aan het werk. Als keramist exposeer ik graag met vrij werk zoals objecten, schalen en vrouwenbeelden. In mijn kunstwerken ben ik altijd op zoek naar de spanning tussen het aanwezige en het afwezige; the presence of absence.

Al jaren ben ik gebiologeerd door patronen in de natuur. In mijn werk als organisatie-antropoloog observeer ik (on)bewuste gedragspatronen van mensen. Met mijn kunst wil ik de paradox laten voelen en zien van wat we niet altijd kunnen duiden of beetpakken maar wat er wel degelijk is.

Het maken en experimenteren met klei, andere materialen (o.a. plastic) en andere disciplines (zeefdruk, fotografie) helpt mij om een thema of onderwerp nader te onderzoeken. ‘Het is via het ‘doen en maken’ dat het nieuwe zich manifesteert’. Momenteel doe ik een artistiek onderzoek naar patronen op zoek naar de aanwezigheid van het afwezige. Daarin zit een directe link met mijn werk als systemisch organisatie-antropoloog.

Sinds ik de keramiekopleiding in Gouda volgde (2009-2011), experimenteer ik – in mijn atelier – met eigen glazuurreceptuur. In 2016/17 volgde ik een masterstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien integreer ik het ‘maakproces’ als kunstenaar meer en meer met mijn professionele werkzaamheden in organisaties. Ik experimenteer momenteel ook met zeefdruk (op textiel); voor foto’s daarvan verwijs ik u graag naar mijn website.

Ik werk ook in opdracht.

Contact?

Adres atelier: Schutterhoeflaan 20 (expo-adres april 2021) in Leusden

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: LAVIE Womenswear Dorpstraat 32 Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren