Anke Tijtsma

Keramiek

Naast mijn werk als systemisch organisatie-antropoloog en gespreksmaker ben ik sinds mijn middelbare schooljaren met klei aan het werk. Als keramist exposeer ik graag met vrij werk zoals objecten, schalen en vrouwenbeelden. In mijn kunstwerken ben ik altijd op zoek naar de spanning tussen het aanwezige en het afwezige; the presence of absence.

Al jaren ben ik gebiologeerd door de prachtige patronen in de natuur. In mijn werk als organisatie-antropoloog fascineren de gedragspatronen van professionals mij; ook daarin zijn wetmatigheden te ontdekken. In het deel herken je het geheel. Met mijn kunst wil ik de paradox laten ervaren van wat we niet altijd kunnen duiden of beetpakken maar wat er wel is.

Het maken en experimenteren met klei, andere materialen (o.a. plastic) en andere disciplines (zeefdruk, fotografie) helpt mij om een thema of onderwerp nader te onderzoeken. ‘Het is via het ‘doen en maken’ dat het nieuwe zich manifesteert’. Momenteel doe ik een artistiek onderzoek naar patronen op zoek naar de aanwezigheid van het afwezige. Daarin zit een directe link met mijn werk als systemisch organisatie-antropoloog.

Sinds ik de keramiekopleiding in Gouda volgde (2009-2011), experimenteer ik – in mijn atelier – met eigen glazuurreceptuur. In 2016/17 volgde ik een masterstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien integreer ik het ‘maakproces’ als kunstenaar meer en meer met mijn professionele werkzaamheden in organisaties. Ik experimenteer momenteel ook met zeefdruk (op textiel); voor foto’s daarvan verwijs ik u graag naar mijn website.

Ik werk ook in opdracht.

Contact?

Expositie adres: Atelier 10, Erf De Burgwal, Arnhemseweg 78, Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren