Axel Veenendaal

Beelden, Schilderijen, Tekeningen

Schilderen, tekenen, muziek: het is mij met de paplepel ingegoten. Belangrijke mensen in mijn creatieve leven zijn mijn vader (ondernemer, sneltekenaar, olieverfschilder, uitvinder), mijn docent op de HBS, Ellen de Meijer (schildert als Rembrandt, maakt momenteel furore in o.a. New York).

Zij heeft bij mij een boost veroorzaakt, vooral olieverf-, mixed media- en temperatechnieken. Verder de masterclasses van Sam Drukker. Sam heeft voor 45 van mijn leerlingen (in mijn toenmalige galerie) een waanzinnige lezing gegeven toen hij Schilder van het jaar 2011 was geworden. De opdracht in zijn boek: ‘Axel, geef de inspiratie door’ pas ik dagelijks toe. Mijn leerlingen breng ik van alles bij. Van concept, penseelvoering, kleurenleer, materiaalkennis, donker/licht, perspectief maar ook marketing. Een aantal exposeert en verkoopt eigen werk.

Ik geef nu 16 jaar les en elke keer ontdek ik nieuwe manieren om de kennis over te brengen. Het is een heerlijk vak. Ik exposeer in Nederland, maar ook in Jerusalem. Via die plek komt mijn werk ook in de USA terecht. Naast schilder en docent ben ik ook beeldhouwer. Mijn eerste werk verkocht ik op mijn 14e.

In 2002 won ik de 1e prijs afdeling Utrecht van de Talens Palet wedstrijd. De tekst van dat interview in het AD zegt eigenlijk al heel veel. In 2016 was ik finalist in de landelijke Van Gogh schilderwedstrijd.

Contact?

Adres atelier: Esdoornhof 22, 3831 XZ Leusden

Expositie adres: Atelier 22, Esdoornhof 22, 3831 XZ Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren