Cathérine Schoenmakers

Textiel, Druktechnieken, Mixed media

In mijn werk stel ik mijzelf voortdurend vragen over waarom dingen zijn zoals ze zijn en waarom we dingen doen zoals we ze doen en zoek ik antwoorden in onverwachte hoek. Ook werk ik graag met contrasten. Kleuren die elkaar versterken door de onderlinge samenspraak in een werkstuk en materialen die door hun tegengesteldheid van aard verschillende reacties oproepen van de toeschouwer en eventueel twijfel oproepen.

Tijdens mijn laatste opleiding (Master Interieurarchitectuur aan ArtEZ) heb ik onderzoek gedaan naar constructief textiel en heb zo twee van mijn werelden aan elkaar gekoppeld: die van bouwkunde (HVA) en die van textiel (Academie Beeldende Kunsten Maastricht). Mijn onderzoek is gekomen vanuit een eerste gedachte dat de bebouwde omgeving hard is, eventueel aangevuld met de zachtheid van textiel. Textiel wordt wanneer in een constructie gebruikt altijd ondersteund door een hard frame maar staat nooit op zichzelf. In mijn werk zoek ik naar een constructie die de tactiliteit en de uitstraling van textiel heeft.

Met een door mij vervaardigde weeftechniek die uit drie lagen bestaat, komt bovendien het driedimensionale karakter naar voren. Driedimensionaliteit in textiel die door veel mensen over het hoofd wordt gezien, maar die wel degelijk bestaat bij het maken van textiel.
Bij dit onderzoek, begonnen tijdens mijn opleiding, zijn zo veel mogelijkheden, dat ik hier verder mee ben gegaan in mijn atelier in Leusden.

Contact?

Adres atelier: Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Expositie adres: Atelier 19, Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren