Danique van den Tweel

Schilderijen

Muziek, songteksten, natuur en emoties…

Inspiratie kan bijna overal vandaan komen. Ik kijk naar de wereld om me heen voor inspiratie. Ik gebruik graag kunst om mezelf uit te drukken en de manier waarop ik de wereld zie, omdat kunst geen grenzen kent.

De afgelopen tijd zie ik steeds meer in dat het schilderproces meer van belang voor mij is dan het uiteindelijke resultaat. Vroeger werkte ik vanuit een schets, maar tegenwoordig begin ik op een leeg doek en laat ik mij verrassen door het proces. Kleur na kleur, laag op laag. Elke laag is een reactie op de vorige. Deze manier van werken geeft mij een gevoel van vrijheid. 

Vaak start ik een nieuw werk vanuit een emotie. Welke emotie voel ik op dit moment of welke emotie kwam sterk naar voren op een bepaald moment van de dag? Voelde ik mij boos, verdrietig of voelde ik juist vreugde. Aan de hand van deze gevoelens ga ik op zoek naar muziek die hierbij past. Muziek die je raakt, die je aan het denken zet en de emoties versterkt. Deze twee aspecten vormen vaak de basis van mijn creatieve proces. 

 

Contact?

Expositie adres: Atelier 0, Fort33, Bavoortseweg 25, 3833 BM

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren