Ellen Adank

Keramiek, Schilderijen

In het dagelijks leven ben ik evenementenorganisator. Maar tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al van kinds af aan. Al ruim 20 jaar ben ik me steeds serieuzer aan het toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echter de liefde opgevat voor olieverf en ben ik echt wel een beetje verslaafd geraakt aan olieverf.   

Ik schilder graag (abstracte) portretten en ander abstract werk, maar ook de natuur in mijn directe omgeving heeft mijn warme interesse. Ik vervaardig regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Sinds 2015 exposeer ik regelmatig op verschillende plaatsen in Nederland en doe al jaren mee aan de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg en de Kunstroute Maarn-Doorn. Ik ben lid van NABK en van JAkunst.

De laatste tijd ben ik mij meer aan het toeleggen op de verschillende manieren van vervaardigen van keramiek. Een interessante ontdekkingsreis om meer driedimensionaal te werken en ook misschien niet voor de hand liggende combinaties te maken van verschillende materialen als keramiek, hout en metaal (de “Woody Ellens”). En gewoon heerlijk om met je handen in de klei bezig te zijn en letterlijk iets onder je handen te voelen ontstaan!

Contact?

Adres atelier: Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Expositie adres: Atelier 24, Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren