Ellen Adank

Keramiek, Schilderijen

In het dagelijks leven ben ik evenementenorganisator. Maar tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al van kinds af aan. Sinds 2010 ben ik me steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echter de liefde opgevat voor olieverf en ben ik echt wel een beetje verslaafd geraakt aan olieverf.   

Ik schilder graag (abstracte) portretten en ander abstract werk, maar ook de natuur in mijn directe omgeving heeft mijn warme interesse. Ik vervaardig regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Sinds 2015 exposeer ik regelmatig op verschillende plaatsen in Nederland en doe al jaren mee aan de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg en de Kunstroute Maarn-Doorn. Ik ben lid van NABK en van JAkunst.

Sinds de corona-pandemie ben ik bezig met een serie doeken, die ik de “Stekeligheden” heb genoemd. Ik schilder planten zoals distels, berenklauw en kaardebol. Allemaal stekelige planten. Het is mijn reactie op de coronatijd. Ik vind het een ‘stekelige’ tijd, mensen reageren vaak ‘stekelig’, het is allemaal niet zo gezellig. Deze stekelige planten hebben echter ook hun eigen schoonheid en die wil ik ook laten zien.

Van 1 augustus tot en met 31 oktober a.s. exposeer ik samen met Wim Hage, Yvonne Stadt en Anke Tijtsma in het Adres Bedrijven Centrum aan de Drieslag 33 in Dronten. De feestelijke opening wordt verricht op zaterdag 24 september a.s. om 16.00 uur door Gerard Hilderink, voorzitter van de OAR. U bent van harte welkom voor het bijwonen van deze opening. Mocht u verhinderd zijn, u heeft nog tot 31 oktober a.s. de tijd om in Dronten onze werken te bewonderen.

Contact?

Adres atelier: Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Expositie adres: Atelier 8, Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren