Ellen Adank

Keramiek, Schilderijen

In het dagelijks leven ben ik evenementenorganisator. Maar tekenen en schilderen doe ik eigenlijk al van kinds af aan. Sinds 2010 ben ik me steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echter de liefde opgevat voor olieverf en ben ik echt wel een beetje verslaafd geraakt aan olieverf.   

Ik schilder graag (abstracte) portretten en ander abstract werk, maar ook de natuur in mijn directe omgeving heeft mijn warme interesse. Ik vervaardig regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Sinds 2015 exposeer ik regelmatig op verschillende plaatsen in Nederland en deed voorgaande jaren ook mee aan de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg en de Kunstroute Maarn-Doorn. Ik ben lid van NABK.

Sinds de corona-pandemie ben ik bezig met een serie doeken, die ik de “Stekeligheden” heb genoemd. Ik schilder planten zoals distels, berenklauw en kaardebol. Allemaal stekelige planten. Het is mijn reactie op de coronatijd. Ik vind het een ‘stekelige’ tijd, mensen reageren vaak ‘stekelig’, het is allemaal niet zo gezellig. Deze stekelige planten hebben echter ook hun eigen schoonheid en die wil ik ook laten zien. En natuurlijk hoop ik dat we deze stekelige tijd gauw achter ons kunnen laten en weer gewoon gezellig kunnen samenzijn en de deuren van onze ateliers wagenwijd kunnen open zetten voor een echte Open Atelier Route!

Contact?

Adres atelier: Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Expositie adres: Atelier 8, Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren