Eszter Sóczó

Het kunstenaarschap is en blijft voor mij een roeping en een zoektocht. Tijdens mijn werkzame leven maakte mijn eerste liefde, tekenen en schilderen, al deel uit van mijn leven. Na mijn pensionering werd dat nog gevolgd door beeldhouwen. Kortom: een leven lang kunstenaar. 

Aanvankelijk schilderde ik. In 2008 heb ik door Joop Geldof (mijn ‘leermeester’) het beeldhouwen ontdekt en heeft het werken met steen (o.a. serpentijn) mijn hart veroverd.
Ik kies voor een steen wanneer deze mij aanspreekt en mij vanuit de kern leidt naar een eigen vormgeving. Gevoelens verbeelden met sobere lijnen en het gebruik maken van de kleuraccenten van de steen zelf geven mij de grootste voldoening. De verschillende gezichten (maskers) van de mens vormen de rode draad in mijn werk. Mijn werk toont passie en mysterie. Mijn Hongaarse afkomst speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol.

Mijn werken worden in Nederland veel geëxposeerd, meestal in groepsverband maar ook solo.

Mijn kunstenaarschap heb ik vanaf 1995 in binnen- en buitenland verder ontwikkeld, o.a. bij The Art Academy of Cincinnati in U.S.A. en het Utrechtse Centrum voor Kunsten (voorheen ARTIBUS).

Al 15 jaar inspireert het Kunstenaars Collectief ARTIPLU mij door de aanwezigheid van verschillende disciplines en een goede onderlinge samenwerking. In januari 2018 hebben wij met een groep beeldhouwers daarnaast ook nog een eigen atelier geopend dat per 1 februari 2020 verhuisd is naar Postweg 7 in Leusden.

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren