Fabian Sauerbier

Textiel

Mijn naam is Fabian Sauerbier. Ik ben op 12 juli 2002 in Johannesburg, Zuid-Afrika geboren. In 2014 kwam ik met mijn zus en mijn moeder naar Nederland. Inmiddels wonen wij in Leusden en volg ik de modeopleiding Menswear & Tailoring in Hilversum.

De kunst die ik maak en de materialen die ik gebruik
Ik ben kledingontwerper en verwerk gebruikte kleding en materialen van bijvoorbeeld banken of bekleding van stoelen in mijn ontwerpen en geef de gebruikte stoffen zo als het ware een nieuw leven. Ik vind deze stoffen en materialen bij de kringloop, de legerdump, of op marktplaats. Overal haal ik gebruikte stoffen vandaan om er nieuwe kledingstukken van te maken.

Hoe ik in aanraking ben gekomen met ontwerpen
Ik kom uit een creatieve familie, dus het creatieve is mij met de paplepel ingegoten, als het ware. Ik was als heel klein jongetje al aan het tekenen en schilderen en ben op latere leeftijd meer aan de slag gegaan met bijvoorbeeld het veranderen van kledingstukken. Uiteindelijk heb ik besloten om de modeopleiding te volgen. Daar zit ik ontzettend goed op mijn plek, vooral omdat ik er redelijk veel ruimte krijg om mijn creativiteit de vrije loop te laten en de mogelijkheid om de opdrachten van de opleiding redelijk vrij in te vullen. Mijn ontwerpen zijn over het algemeen dan ook totaal anders dan die van mijn medestudenten.

Hoe zorg ik ervoor dat ik blijf ontwikkelen?
Ik word geïnspireerd door mensen uit de mode-, muziek- en kunstwereld die ik op Instagram volg, maar ook door wat ik dagelijks om mij heen zie. Daarnaast experimenteer ik zelf veel, waardoor ik steeds nieuwe dingen ontdek. Ik schets al mijn ideeën in een klein boekje dat ik altijd bij me heb.

Hoe zie ik mijn creativiteit in de toekomst?
Mijn droom is om uiteindelijk mijn eigen atelier te hebben waar ik mijn eigen ontwerpen produceer.

Waarom ik meedoe aan de AtelierRoute?
Naar aanleiding van het tv-programma BinnensteBuiten van de KRO/NCRV, waarin ik vertelde over mijn modeopleiding, werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had om deel te nemen. Hoewel ik dit niet zozeer zelf bedacht zou hebben, leek het me toch erg leuk hier samen met andere creatievelingen aan mee te doen. Vooral om te laten zien dat kunst – behalve door middel van schilderijen, boetseerwerk of beeldhouwkunst – ook op vele andere manieren tot uiting gebracht kan worden.

Contact?

Expositie adres: Atelier 15, Fort 33, Bavoortseweg 25, 3833 BM Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren