Getty van der Klein

Hout, Keramiek, Schilderijen

Het creatief zijn zat er als kind al in en ik heb als autodidact later bij verschillende kunstenaars les genomen. Iets wat ik nog steeds graag doe. Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, de vrouw, dieren, lijnen en vormen. Mijn passie is divers en gericht op schilderen, keramiek, gips en hout. Waar het kan combineer ik deze met elkaar. Mijn atelier voor hout en voor schilderen heb ik aan huis in Doorn. Creatief bezig zijn geeft mij de juiste balans. Zie korte beschrijving hieronder.

Mijn schilderijen variëren van realistisch, figuratief tot abstract. De rode lijn is het 3D werken: bij een schilderij van een bospad wil ik overbrengen dat de kijker het gevoel krijgt er zo in te kunnen lopen. Daarnaast maak ik in opdracht schilderijen van huizen waarin ik de beleving van het huis en de herinneringen van de eigenaar soms met 3D versterk. 

Elk stuk keramiek bouw ik hol en met de hand op, zonder gebruik van een mal. Graag maak ik vrouwentorsen in hun klassieke vorm met 1 of zonder schouder. Daarnaast o.a. uilen en teckels van klassiek tot cartoon. 

Gips op doek maken is een intensief proces van opbouwen, afsteken, vormen, schuren en weer opbouwen. Het is een 3D beeldhouwwerk op doek. 

Van hout maak ik lampen. Ik zoek, schil, schuur en bewerk takken – voor een lamp een dubbele hoeveelheid zodat ik genoeg mogelijkheden heb om het natuurlijk in elkaar te laten schuiven. Hierdoor staan de takken sterk, natuurlijk en in hun kracht zonder dat ik het hout manipuleer. Bosspiegels maak ik met behulp van schorsen, takken en andere natuurlijke materialen. Deze materialen worden geschrobd, gedroogd en bewerkt. De kleinste spiegel is 40-50 cm, de grootste opdracht was 170×90 cm. De sieraden maak ik voornamelijk van hout dat ik meeneem uit Italië. Ik werk o.a. met olijf, druif en cypres. 

Ik heb al verschillende exposities gehad door heel Nederland.

Let op het juiste expositie adres van de AtelierRoute is Atelier 14, Academas, Bavoortseweg 9a, 3833 BM Leusden

Contact?

Expositie adres: Atelier 1, Academas, Bavoortseweg 9a, 3833 BM Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren