Ineke Kiesling

Beelden, Schilderijen

Na een intensieve loopbaan in het onderwijs heb ik de 5-jarige opleiding tot beeldend kunstenaar gevolgd aan de “Nieuwe Academie Utrecht”. Eigenlijk schilder ik iets dat je niet kan “zien”! Energie die in alles dat leeft aanwezig is gaat niet verloren, maar is weer nodig voor de opbouw van nieuw leven. Het is die energie die ik wil laten doorgloeien d.m.v. de kleuren en de compositie in mijn schilderijen en tekeningen. Als ik vormen uit de natuur schilder: bloemen, zwammen, bomen, zal het bij mij niet mooi zijn, maar verdord, uitgebloeid, aangetast en/of beschadigd.

Deze vergankelijkheid boeit mij en het effect probeer ik te bereiken door mijn schildertechniek zo te gebruiken dat de verf nat is en druipt over het doek of papier. In die natte verf werk ik verder met krijt en inkt zodat er een gelaagd en onregelmatig oppervlak gaat ontstaan, waarbij vormen vervagen, maar kleuren belangrijk blijven. Mijn werk is regelmatig te zien op exposities en op mooie plekken bij mensen thuis.

Bij het beeldhouwen is de structuur en het karakter van de natuursteen mijn uitgangspunt. Handmatig hak ik de vormen uit de steen, waarbij ik me moet aanpassen aan de mogelijkheden die de steen biedt.

Natuur fotografie slokt tegenwoordig veel van mijn tijd op en maakt mij helaas  “een luie schilder”, zodat de ezel te vaak werkeloos staat te wachten tot ik weer tijd voor hem heb!

 

Contact?

Expositie adres: Atelier 4, Tarweland 16, 3833VR Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren