Iris Popma

Beelden, Mixed media

Kunst en kist is opgericht door Iris Popma begin 2022.

Na het volgen van de opleiding tot uitvaartbegeleider, kwam in mijn eindopdracht het Troostmannetje tot leven. Het symbool van een omhelzing, verwelkomend en nabij, staat centraal bij het figuurtje wat de armen gespreid heeft. Dit is het Troostmannetje. Gemaakt van ijzerdraad, oud papier en een kiezelsteen, ligt zijn kracht in de eenvoud.

Het is ontstaan als alternatief voor rouwbloemen of als aanvulling op rouwbloemen. Als blijvend symbool, als gebaar van troost. Ondertussen kent het Troostmannetje vele gedaantes, met het hand op het hart, als Troostmannetjes-paar, of een hart in de handen. Iris experimenteert met verschillende uitdrukkingen.

Naast de centrale plaats van het Troostmannetje, maakt Iris eveneens boompjes. Vanuit verschillende jaargetijden gezien.

Iris werkt intuitief, waardoor Troostmannetjes ontstaan en zij zich ontwikkelt. In overleg is een afgestemde vormgeving mogelijk.

 

Mijn achtergrond is er eentje gericht op verbinding. Ik ben opgeleid als psycholoog, vervolgens ben ik GZ-psycholoog geworden en ook als zodanig werkzaam. In contact met mensen is de verbinding essentieel. Met mijn creaties hoop ik eveneens verbinding tot stand te brengen. Verbinding met eigen gevoel, met geraaktheid en de uitnodiging tot het maken van contact.

Contact?

Expositie adres: Postweg 2 3831SE Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren