Jean Pierre Willems

Beelden

Beeldhouwen is met iedere steen weer een nieuw avontuur. Mijn avontuur begon in 2003 in Zuid-Frankrijk in een voormalige zijderupsenkwekerij Beauregard in de Languedoc. Tijdens een werkweek onder leiding van Leo Musch is mijn liefde voor het beeldhouwen ontstaan. In deze verborgen sfeervolle omgeving, waar vrijheid zwaar bevochten is, heb ik 2004 weer een werkweek beleefd. In Nederland heb ik met veel plezier verschillende jaren gebeeldhouwd bij Joop Geldof.

Ik ben autodidact en werk vooral in middelharde steen zoals serpentijn en albast, en de hardere speksteensoorten. Mijn beelden zijn meestal abstract, ik laat me leiden door de vorm en het lijnenspel van de steen en al doende ontstaat het beeld.

Sinds 2018 maak ik deel uit van de beeldhouwgroep Stoutenburg en volg ik af en toe een workshop  bij de Beeldhouwwinkel in Zutphen. Aangezien we recent, als groep, zijn verhuisd naar de Postweg in Leusden moeten we een andere naam voor onze groep bedenken. We heten sindsdien Beeldhouwgroep Postweg 7.

Contact?

Adres atelier: Postweg 7, 3831 SE Leusden

Expositie adres: Atelier 12, Postweg 7, 3831 SE Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren