Jet Kraanen

Met veel liefde en geduld maak ik portretten op textiel met heel veel borduursteken. Het liefst gebruik ik stof van door de geportretteerde gedragen kleding, zodat het werk een aan te raken en aaibaar herinneringsportret wordt. Naast het borduurwerk maak ik gebruik van appliqué, vaak iets van spijkerstof en altijd gedragen of gebruikt. Daarnaast verwerk ik af en toe textielverf en minimaal potlood. In Textielkunst zijn texturen en patronen erg belangrijk voor het gewenste effect. Hiervoor maak ik samples om te onderzoeken wat verschillende garens, combinaties van garens, kleuren, tonen, steekgrootte en spacing doet met de eenvoudige stik- en rijgsteken die ik gebruik. De mogelijkheden hiermee zijn oneindig en vind ik heerlijk om te doen: een stukje stof, een naald, draad en spelen maar! Deze samples verzamel ik en bind ik in tot zelfgemaakte sampleboeken. Benieuwd? Deze worden ook tentoongesteld tijdens de Open Atelier Route.

De deuren van mijn heerlijke werkplek in Leusden stel ik graag open tijdens de Open Atelier Route. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mensen te ontmoeten die van textielkunst houden of er kennis mee willen maken.

Opleiding In 2007 heb ik de Fotovakschool in Apeldoorn afgerond en hierna werkte ik als fotograaf met als specialiteit portret, straatfotografie en reportage. Het borduren van portretten ligt voor mij hiervan in het verlengde omdat ik ook bezig ben compositie, kleur en contrast in het platte vlak. Zo wil ik graag mensen naturel en mooi vastleggen. Voor portretborduren heb ik een aantal online cursussen bij TextileArtist.org gevolgd.

Portret in opdracht Ik werk graag in opdracht. Een herinneringsportret van een dierbare die er niet meer is, maak ik graag voor u op basis van een goede foto. Maar ook een jubileumportret of een borduurwerk bij een artikel in tijdschrift of magazine hoort tot de mogelijkheden. Neemt u vooral contact met mij op om uw wensen te bespreken.

Contact?

Adres atelier: Streep 5, Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren