Joost van Suchtelen van de Haare

Beelden, Fotografie, Keramiek, Schilderijen

Kunst is mijn leven en passie. Eerst had ik een duidelijk zicht wat mijn pad zou zijn als kunstenaar en volgde ik in 1992 de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. In 1994 ben ik overgestapt naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Er werd echter al vroeg op me ingepraat dat tekenen en schilderen een leuke hobby is maar daar valt geen ‘droog brood’ in te verdienen. Ik volgde later nog andere praktische opleidingen ter aanvulling op mijn kunstzinnige Academietijd. Omdat ik graag Kunst en Kunststijlen wil overbrengen aan anderen heb ik mijn expertise verder uitgebreid met de opleiding Beroepskunstenaar in de Klas (BIK). Hierna studeerde ik af als ‘Master of Education in Arts’ bij ArtEZ in Zwolle.

Na jaren omzwervingen van betaalde kantoorbaantjes en het geven van Photoshop, teken- en schilderlessen stond ik vorig jaar op een kruispunt van mijn leven: ga ik toch voor mijn passie of dwaal ik weer af?
Ik heb per 1 januari 2021 de sprong genomen en ik ben mijn atelier ‘Creative (HE-)ART’ gestart. (uit te spreken als ‘ Creative HART’ maar met de nadruk op ART). Ondanks Covid-19 ‘best choice ever’.

Allereerst kan ik als kunstenaar eindelijk aan het werk waar mijn passie ligt. Ten tweede kan ik mijn expertise delen met anderen door het geven van Masterclasses en ten derde laat ik een groot publiek deelgenoot worden van kunst door mijn kunstuitleen en verkoop. Kunst, niet alleen van mijzelf maar van kunstenaars in de omgeving en andere bekende kunstenaars.

Mijn stijl dat ben ik. In alles zie ik schoonheid en ik vertaal het in mijn stijl. Dat kan zijn in schilderen, tekenen, fotograferen, keramiek of beeldhouwen.
Licht en donker spelen daarbij een belangrijke rol als ook compositie, gevoel en uitstraling.
Mijn atelier is in Woudenberg en zo kwam ik in contact met Stichting AtelierRoute Leusden Woudenberg. Ik vind het een eer om hieraan deelgenoot te zijn.

Contact?

Adres atelier: Maarsbergseweg 69, 3931 JG Woudenberg

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: Natuurlijk bloemen Stationsweg West 1 Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren