Linda de Wit

Schilderijen, Tekeningen

Een leeg doek is voor mij een ontdekkingstocht. Hoewel de ideeën er altijd zijn wordt de uitwerking meestal een verrassing. Ik schilder figuratief en heb inmiddels mijn eigen herkenbare schilderhandschrift gevonden. In mijn werk vind je een grote betrokkenheid met sociaal-maatschappelijke of politieke onderwerpen. Ik probeer met mijn schilderijen te communiceren en beladen onderwerpen aan te roeren. Mijn kleurgebruik is desalniettemin vrolijk.  Ik werk met acrylverf op doek. 

Naast schilderen is illustreren ook een passie. Ik maak Levensposters. De naam zegt het al – een tekening waarin ik het leven van iemand verbeeld met illustraties en woorden. Een prachtig verjaardagscadeau voor een partner, vader, moeder, kennis of collega die een mijlpaal bereikt.

In 2013 werd een illustratie van mij gekozen om te worden gepubliceerd in het Droomboek voor de koning. In 2016 exposeerde ik in museum Bronbeek met de tentoonstelling WieWatWaarIndië, 41 tekeningen in aquarel/inkt over de geschiedenis van Nederlands-Indië (neem een kijkje op mijn website bij ‘illustraties’). En in 2021 is mijn schilderij ’t Valleikanaal’ gekozen om afgebeeld te worden op de posters en flyers van de Atelierroute! Hier ben ik erg trots op!

In 2017 ben ik gestart met mijn eigen bedrijfje onder de naam Linda Art. Ik verzorg complete schildercursussen voor beginners en gevorderden.  In samenwerking met theehuis Mon-Chouette organiseer ik workshops variërend van een dagdeel tot een hele dag voor kleine groepen (max. 10 personen). In 2022 ben ik met ABC Amersfoort in contact gekomen en geef ik nu schilderles op 2 basisscholen, de Parkschool in Schothorst en IKC Vlinderslag in Kruiskamp Koppel. Ook ben ik lid van kunstenaarscollectief Artiplu Leusden.

Tijdens de Atelierroute exposeer ik samen met de Jong Talenten in Fort 33. Van harte welkom!!

 

Contact?

Expositie adres: Atelier 0, Fort 33,Bavoortseweg 25, 3833 BM Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren