Linda de Wit

Een leeg doek is voor mij een ontdekkingstocht. Hoewel de ideeën er altijd zijn wordt de uitwerking meestal een verrassing. Ik schilder figuratief en heb inmiddels mijn eigen herkenbare schilderhandschrift gevonden. Alleen met de materie (verf) bezig zijn kan ik niet, er zit altijd een verhaal in mijn schilderijen. Ik werk met acrylverf op doek. 

Naast schilderen is illustreren ook een passie. Ik maak Levensposters. De naam zegt het al – een tekening waarin ik het leven van iemand verbeeld met illustraties en woorden. Een prachtig verjaardagscadeau voor een partner, vader, moeder, kennis of collega die een mijlpaal bereikt.

In 2013 werd een illustratie van mij gekozen om te worden gepubliceerd in het Droomboek voor de koning.

In 2016 exposeerde ik in museum Bronbeek met de tentoonstelling WieWatWaarIndië, 41 tekeningen in aquarel/inkt over de geschiedenis van Nederlands-Indië (neem een kijkje op mijn website bij ‘illustraties’.

En in 2021 is mijn schilderij ’t Valleikanaal’ gekozen om afgebeeld te worden op de posters en flyers van de Atelierroute! Hier ben ik erg trots op!

In 2017 ben ik gestart met mijn eigen bedrijfje onder de naam Linda Art. Ik verzorg complete schildercursussen voor beginners en gevorderden. Ook geef ik teken- en schilderlessen aan kinderen in de leeftijd 9 t/m 12 jaar (Het Kinderatelier). In samenwerking met theehuis Mon-Chouette organiseer ik workshops variërend van een dagdeel tot een hele dag voor kleine groepen (max. 10 personen).

Locaties schilderlessen: de Marcuskerk, theehuis Mon-Chouette. Het Kinderatelier is bij mij thuis.

Verder ben ik lid van kunstenaarscollectief Artiplu Leusden.

Tijdens de Atelierroute kunt u op afspraak bij mij terecht om mijn schilderijen te bewonderen! Ook verkoop ik dan kunstkaarten. Van harte welkom!! Stuur mij een mailtje of bel mij (gegevens op website te zien).

Contact?

Adres atelier: diverse locaties

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren