Linda de Wit

Schilderijen, Tekeningen

Een leeg doek is voor mij een ontdekkingstocht. Hoewel de ideeën er altijd zijn wordt de uitwerking meestal een verrassing. Ik schilder figuratief en heb inmiddels mijn eigen herkenbare schilderhandschrift gevonden. In mijn werk vind je een grote betrokkenheid met sociaal-maatschappelijke of politieke onderwerpen. Ik probeer met mijn schilderijen te communiceren en beladen onderwerpen aan te roeren. Ik gebruik voornamelijk acrylverf.

Naast schilderen is illustreren ook een passie. Ik maak Levensposters. De naam zegt het al – een tekening waarin ik het leven van iemand verbeeld met illustraties en woorden. Een prachtig verjaardagscadeau voor een partner, vader, moeder, kennis of collega die een mijlpaal bereikt.

Waar ik trots op ben! In 2013 werd een illustratie van mij gekozen om te worden gepubliceerd in het Droomboek voor de koning. In 2016 exposeerde ik in museum Bronbeek met de tentoonstelling WieWatWaarIndië, 41 tekeningen in aquarel/inkt over de geschiedenis van Nederlands-Indië (neem een kijkje op mijn website bij ‘illustraties’). En in 2021 is mijn schilderij ’t Valleikanaal’ gekozen om afgebeeld te worden op de posters en flyers van de Atelierroute! Hier ben ik erg trots op!

Linda Art; In 2017 ben ik gestart met mijn eigen bedrijfje onder de naam Linda Art. Ik verzorg complete schildercursussen voor beginners en gevorderden.  In samenwerking met theehuis Mon-Chouette organiseer ik workshops variërend van een dagdeel tot een hele dag voor kleine groepen (max. 10 personen). Sinds 2022 werk ik als zzp-er voor ABC Amersfoort. Ik verzorg de teken- en schilderlessen op 2 basisscholen, IKC Vlinderslag in Kruiskamp Koppel en de Taalschool Wereldwijzer in Hoogland.

Kunstenaarscollectief Artiplu; Ik ben al meer dan 20 jaar lid van kunstenaarscollectief Artiplu Leusden.

Tijdens de Atelierroute exposeer ik samen met de Remke van Schaik en Silene van Waveren bij De Kruijff Accountants, Ekris 42 in Woudenberg!

 

Contact?

Expositie adres: De Kruijff Accountants, Ekris 42, Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren