Lydi Ubbels-Geusebroek

Textiel, Mixed media

WANDKLEDEN IN GOBELIN TECHNIEK 

Ruim dertig jaar heb ik wandkleden geweven in  de Gobelin techniek zoals de oude wandtapijten in de kerken en kastelen. De kleden zijn geweven op een Franse Basse Lise-getouw. Een katoenen schering is met een zeer fijne wol, die kleur en motecht is, in motief bedekt. Mijn eigen ontwerpen zijn nauw verbonden met mijn leven en omgeving, de kleden hebben voor mij een emotionele waarden.

De Gobelin techniek is zeer arbeidsintensief, vooraf wordt van een geschilderd ontwerp, een zogenaamd calque, gemaakt, welke onder de schering wordt gelegd. Het motief wordt in spiegelbeeld geweven en opgerold op de bak van het getouw. Het eind resultaat is pas zichtbaar als het werk van het getouw wordt gehaald.

Wandkleden worden niet ingelijst waardoor de textuur van het materiaal beter tot zijn recht komt. Zij worden opgehangen middels een aluminium lat aan de bovenzijde. De kleine werkjes zijn ingelijst in plexiglas, waardoor het geen klein lapjes blijven. Zij zijn geweven met glanskatoen en zijde naar eigen ontwerp.

Contact?

Adres atelier: De Meesterproef 8, 3813 GL Amersfoort

Expositie adres: Atelier 9, Ekris 42, 3931 PX Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren