Maaike Wijnen

Glas, Schilderijen

Creatief bezig zijn is mijn passie. Ik ben van mening dat ik, door mijn creatieve energie te gebruiken, unieke en bijzondere kunst weet te maken. Daarom volg ik nu de opleiding restauratie/decoratie schilder bij het Nimeto in Utrecht. Afgelopen september heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mijn bedrijf Atelier Wijnen is ontstaan uit een combinatie van mijn opleiding, werkervaring en creativiteit. Door deze drie dingen te combineren heb ik als kunstenaar een perspectief ontwikkeld dat zowel traditioneel als hedendaags is.

Met kunst wil ik de onverschilligheid van de mensheid te lijf gaan en nieuwe manieren bieden om naar de wereld te kijken. Mijn creaties bestaan niet alleen uit schilderijen. Ik beheers de techniek glas in lood zetten maar ik maak ook horlogekistjes, schilderskoffers en wijnkistjes met houtimitaties of marmerimitaties.

Als klein meisje was ik al erg creatief. School was voor mij niet belangrijk en interesseerde mij niet. Dit leidde tot veel irritatie bij de juffen en meesters. Ik maakte schilderijen, boomhutten in de tuin (waar mijn ouders niet altijd blij mee waren), bedacht mijn eigen verhalen en maakte hier boekjes van, tekende stripverhalen en boetseerde beeldjes. In mijn eindexamenjaar moest ik een keuze maken wat ik nou eigenlijk wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om een kunstopleiding te volgen. Hoe leuk is het om van je hobby je werk te maken!

Contact?

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: de Kruijff accountans Ekris 42 Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren