Marga Rabouw

Textiel, Druktechnieken, Schilderijen

Ik raak geïnspireerd door alles! Door te schetsen en te experimenteren kom ik tot mijn beelden. Ik ben gefascineerd door vormen, wat tot uiting komt in mijn abstracte werken. Vaak begin ik met een plan, maar dat verandert gedurende het proces. Schilderen doe ik voornamelijk met acrylverf. Mijn werk is soms conceptueel maar ik werk ook vanuit bestaande beelden. Door mijn studie aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, ben ik ook met andere materialen gaan werken. Ik vind het een uitdaging om mijn werken zo te maken, dat mensen nog een keer moeten kijken omdat het toch niet is wat het in eerste instantie lijkt.

Op het moment ben ik bezig met het onderwerp Familie. Vluchtigheid van herinneringen aan mijn familie zetten mij aan tot dit werk. Met behulp van hun erfenis in de vorm van foto’s, borduurzijde en andere materialen, leg ik herinneringen vast op doorschijnende doeken. Hierbij gebruik ik geërfde textiele materialen die ik nieuw leven inblaas. De erfenis van de vorige generatie krijgt op deze manier een functie voor een nieuwe generatie. Transparante, tere materialen symboliseren de vluchtigheid van mijn herinneringen en kwetsbaarheid van familiebanden in het algemeen. Ik combineer verschillende vormen en materialen tot een nieuw geheel, wat resulteert in een werk dat nú bestaat.

Ik geef les aan kinderen en volwassenen en ik werk vanuit mijzelf maar ook in opdracht. U bent van harte welkom in mijn atelier aan de Olmenlaan 8 in Leusden.

Contact?

Adres atelier: Olmenlaan 8, Leusden

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: Autobedrijf Doornekamp t Koendert 6 Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren