Marga Rabouw

Textiel, Schilderijen

Ik ben lid van schildersvereniging De Vrije Kwasten, geef Beeldende Vorming op het Voortgezet Onderwijs en ben afgestudeerd aan de Hogeschool Voor De Kunsten, ArtEZ in Zwolle.
Hoewel ik mijn langste tijd heb geschilderd, ligt mijn voorkeur tegenwoordig bij het combineren van verschillende materialen in een werk. Hierbij krijgt textiel steeds meer mijn voorkeur. Ook houd ik ervan om te werken met materialen die een ander weggooit, zoals pluis uit de droger, kleurdoorloopdoekjes uit de wasmachine en gebruikte theezakjes.
Wees van harte welkom om te zien wat ik hiermee doe, in mijn atelier aan de Olmenlaan 8 in Leusden. De deur staat open!

Een verhaal van bestaan, voelen, beleven
De vluchtigheid van herinneringen zetten mij aan tot het maken van werk, waarbij transparante materialen en foto’s van familie mijn persoonlijke emoties tonen. Ik gebruik graag vergeten materialen, die ik nieuw leven inblaas. Mijn werk staat voor bestaan, voelen en beleven.
Ik heb deze herinneringen vastgelegd in het werk van hergebruikt materiaal.
Naast verf, gebruik ik in mijn huidige werk textiel en garen. Textiel geeft warmte, is zacht en organisch. Ik heb vervolgens (familie)foto’s op (oude) lappen of doek aangebracht, waarmee ik middels geërfd borduurgaren en toegevoegde materialen de familie weer tot leven breng.
Hierbij combineer ik verschillende vormen en materialen tot een nieuw geheel. De herinneringen liggen terug in de tijd en worden meegenomen naar de toekomst. Het resultaat is een werk wat nú bestaat.

Contact?

Adres atelier: Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Expositie adres: Atelier 5, Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren