Mariska Baalman

Textiel, Hout, Schilderijen

Als zelfbenoemd ‘lyricofiel’ luister ik altijd naar de teksten van liedjes. Bij de ware poëtische pareltjes zie ik als beelddenker gelijk een passend beeld voor mij en beginnen mijn handen te jeuken om dit beeld te verwerken in een schilderij.

Sinds 2,5 jaar schilder ik songteksten op hout onder de naam ‘Lyrics Waar Je Van Hout’.

Ik schilder voornamelijk vrouwen: sterke vrouwen, verleidelijke vrouwen, breekbare vrouwen, dromerige vrouwen, liefdevolle vrouwen. In elke vrouw die ik schilder zit een stukje van mijzelf, soms sterk aanwezig, soms meer op de achtergrond. Vaak zie ik pas later wat een schilderij mij over mijzelf kan vertellen.

De centrale vragen in mijn werk zijn: hoe ziet de vrouw zichzelf en hoe ziet de wereld haar? In hoeverre bepalen verwachtingen, (vastgeroeste) ideeën, nare en positieve ervaringen haar zelfbeeld? Wat raakt  haar?

Mijn schilderijen maak ik op hout, vanwege de mooie gevlamde tekening van dit natuurlijke materiaal. Ik schilder met acrylverf. Ook maak ik van schilderijen geprint op stof borduurwerken.

De stijl van mijn schilderijen is grafisch; Popart met een vleugje Art Nouveau, Art Deco en Jugendstil.

 

Graag nodig ik je uit om in mijn atelier te komen kijken naar mijn werk en misschien heb je wel een mooie songtekst die mij kan inspireren voor een volgend schilderij!

Contact?

Adres atelier: 't Koendert 8, 3831 RB, Leusden

Expositie adres: 't Koendert 8, 3831 RB, Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren