Mariska Baalman

Hout, Schilderijen

Als zelfbenoemd ‘lyricofiel’ luister ik altijd naar de teksten van liedjes. Bij de ware poëtische pareltjes zie ik als beelddenker gelijk een passend beeld voor mij en beginnen mijn handen te jeuken om dit beeld te verwerken in een schilderij.

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met het project ‘Paint a Picture in One’s Mind’, waarin ik de bijna 700 liedjes van Prince in tekeningen en schilderijen in beeld breng. Deze  deel ik op Instagram. Maar er is nog zoveel meer mooie muziek met pakkende teksten, daar wilde ik toch ook wat mee en hiermee was ‘Lyrics waar je van hout’ geboren. Hiermee voelt het ook als tijd voor mij om wat meer naar buiten te treden met wat ik maak.

Ik schilder voornamelijk vrouwen: sterke vrouwen, verleidelijke vrouwen, breekbare vrouwen, dromerige vrouwen, liefdevolle vrouwen. In elke vrouw die ik schilder zit een stukje van mijzelf, soms sterk aanwezig, soms meer op de achtergrond. Vaak zie ik pas later wat een schilderij mij over mijzelf kan vertellen.

De centrale vragen in mijn werk zijn: hoe ziet de vrouw zichzelf en hoe ziet de wereld haar? In hoeverre bepalen verwachtingen, (vastgeroeste) ideeën, nare en positieve ervaringen je zelfbeeld? Door vrouwen te portretteren in verschillende facetten, zoals als lustobject, als muze, als liefdespartner, probeer ik mijn eigen zoektocht te begrijpen.

Mijn schilderijen maak ik op hout, vanwege de mooie gevlamde tekening van dit natuurlijke materiaal. Ik schilder met acrylverf.

De stijl van mijn schilderijen is grafisch; Popart met soms een vleugje Art Nouveau en Jugendstil.

Contact?

Expositie adres: Atelier 5, Olmenlaan 8, 3833 AV Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren