Niene Boeijen

Textiel, Mixed media, Schilderijen, Tekeningen

Vanaf mijn kinderjaren ben ik bezig met ontdekken, vernieuwen en zoeken naar manieren om mij te uiten. Ik heb altijd al gebruik gemaakt van verschillende materialen en vormen en ben graag bezig met nieuwe technieken te leren en te experimenteren. Ik hou van programmeren en technologie maar ook van echt met je handen bezig zijn, zoals tekenen, schilderen, naaien en kleien. Echt zelf wat maken, van scratch af aan, is waar ik voor ga.

Drie jaar geleden ben ik een eigen bedrijf begonnen als web cartograaf. Hierdoor heb ik meer ruimte en vrijheid gekregen in hoe ik mijn tijd besteed. Een goede aanleiding om een nieuwe impuls aan mijn kunst uiting te geven. Sinds anderhalf jaar heb ik een atelierruimte in Woudenberg betrokken en ben volop aan de slag gegaan met mijn eigen kunst projecten.
Op het moment is een centraal thema in mijn werk mijn eigen zoektocht naar kwetsbaarheid en seksualiteit. Kunst is voor mij een uitlaat klep. Het werk heeft een beklemmende ondertoon, omdat mijn ervaring is dat er allerlei verwachtingen zijn waar je als vrouw aan moet voldoen.

In mijn werk gebruik ik harde contrasten, beperkt kleurgebruik en kwetsbare en soms onverwachte technieken. Daarnaast, ben ik afgelopen jaar begonnen met poppen maken. Fascinerend hoe wij als mens instaat zijn gevoelens van kwetsbaarheid te geven aan een klein levenloos ding. Ze roepen een bestaansrecht in ons op en we vullen ze met vorm, emotie en gevoel waar we zelf behoefte aan hebben. Ons onderbewuste hecht zich aan iets wat misschien wel diep in onszelf verborgen zit.

Contact?

Adres atelier: Meent 13, 3931 MD Woudenberg

Expositie adres: Atelier 22, Meent 13, 3931 MD Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren