Riet Huurdeman

Schilderijen

Schilderen en boetseren begon als hobby, maar werd uiteindelijk een belangrijk element in mijn leven, zeker na jarenlange intensieve begeleiding door illustratrice Francien van Westering op basis van de kunstgeschiedenis.

Aanvankelijk waren mijn schilderijen vooral figuratief en schetsmatig, met voorkeur voor pastel als materiaal. Later werd het steeds meer een spel van ontdekken en experimenteren met textuur, vorm en kleur, het vertalen van emoties en het zoeken naar balans en evenwicht. Zo werd het de taal van mijn gevoel.

Ik gebruik verschillende ondergronden, o.a. hout, glasmetaal, perspex of laminaat. Meestal is er geen vooropgezet plan. Kleuren en materialen kies ik intuïtief. Er ontstaat een basis van gescheurd papier, weefsels, karton, tegellijm, etc. en die bepaalt mede hoe het werkproces zich gaat ontwikkelen en hoe het uiteindelijke schilderij eruit gaat zien. Aquarel, acrylverf, olieverf, inkt, krijt en houtskool combineer ik zo nodig om tot het eindresultaat te komen.

Inspiratiebronnen zijn ervaringen, verwondering en bewondering voor het leven zelf, in al haar facetten.

Het liefst werk ik buiten, met alle materialen om me heen. Dat geeft me letterlijk en figuurlijk de ruimte die ik nodig heb. Schilderen is voor mij verwerken, een boeiend proces en een voortdurende uitdaging!

Ik ben al 32 jaar lid van de schildervereniging ELTA. Ik heb al op diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd.

Contact?

Etalage adres KunstKijkRoute 1 t/m 18 april: Van Boxtel Hoorwinkel Hamersveldseweg 56 B Leusden

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren