Sabine van der Velpen

Edelsmid, Sieraden, Leer

In beweging

Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder beweging. Stil staan dus, de dingen en gebeurtenissen op zijn beloop laten, kansen en uitdagingen uit de weg gaan. Nee, mijn leven in beweging kenmerkt zich juist door permanent op weg te zijn, het juiste pad te kiezen en heeft erin geresulteerd dat ik anderen kan laten zien wat dat heeft opgeleverd: deelnemen aan deze Kunstroute is daar bij uitstek geschikt voor.

In mijn sieraden vertolk ik wat ik voel en wat ik zie; met vloeiende lijnen en soms heel abstract en strak, geïnspireerd door de natuur of de natuurlijke lijnen van de stenen, door datgene wat ik heb meegemaakt en wat uitgedrukt wil gaan worden, een herinnering aan een bezoek van een stad samen met mijn dochter. En soms gewoon omdat er iets ontstaat, wat ‘technisch’ net wel haalbaar is. Niets van dat alles is zwart-wit, het is een kleurig palet van inspiratie dat me helpt bij mijn creaties.

Ik probeer dat ook te doen met een nieuw vak dat ik aan het verkennen ben , namelijk het maken van leren tassen. Letterlijk en figuurlijk is dat een kleurrijke bezigheid, waarin ik nog veel te ontdekken heb.

Wie ben Ik?

Creatief, kleurrijk, gedreven en altijd op zoek naar iets nieuws wat ontdekt wil worden. En mensenmens. Dit zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd.

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven: breien, weven, verven en spinnen, mijn eigen kleding ontwerpen en vervolgens naaien. En nu het smeden van goud en zilver ontdekt tijdens een workshop met vriendinnen. En nog wat jaren later het naaien van leren tassen.

Beide hobby’s beoefen ik uit in een atelier en ga telkens op zoek naar technieken, die mij blijven uitdagen.

Wilt u meer over mij weten, dan kunt u het lezen en ervaren op mijn website www.sabinesatelier.nl.

 

 

 

Contact?

Expositie adres: Atelier 23, Tiko Maarsbergseweg 69, 3931JG Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren