Sabine van der Velpen

Edelsmid, Sieraden, Leer

Flower Power

Bij het thema van deze AtelierRoute kan het niet anders of je kruipt weer in de huid van die tijd met alle herinneringen die daarbij horen; minirok, dreadlocks, teenslippers, protestbewegingen etc. Maar boven al die herinneringen staat toch wel de kleurrijkheid die ook op de poster van deze Atelierroute zo prominent naar voren komt.

Kleurrijkheid is ook hoe ik me in de loop der tijd heb mogen ontwikkelen tot waar ik nu sta en hoe ik in al mijn werken ‘kleur bekend heb’.

In mijn sieraden vertolk ik wat ik voel en wat ik zie; met vloeiende lijnen en soms heel abstract en strak, geïnspireerd door de natuur of de natuurlijke lijnen van de stenen, door datgene wat ik heb meegemaakt en wat uitgedrukt wil gaan worden, b.v. als herinnering aan een traumatische val, een herinnering aan een bezoek van een stad samen met mijn dochter. En soms gewoon omdat er iets ontstaat, wat ‘technisch’ net wel haalbaar is. Niets van dat alles is zwart-wit, het is een kleurig palet van inspiratie dat me helpt bij mijn creaties.

Ik probeer dat ook te doen met een nieuw vak dat ik aan het verkennen ben , namelijk het maken van leren tassen. Letterlijk en figuurlijk is dat een kleurrijke bezigheid, waarin ik nog veel te ontdekken heb.

Wie ben Ik?

Creatief, kleurrijk, gedreven en altijd op zoek naar iets nieuws wat ontdekt wil worden. En mensenmens. Dit zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd.

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven: breien, weven, verven en spinnen, mijn eigen kleding ontwerpen en vervolgens naaien. En nu het smeden van goud en zilver ontdekt tijdens een workshop met vriendinnen. En nog wat jaren later het naaien van leren tassen.

Beide hobby’s beoefen ik uit in een atelier en ga telkens op zoek naar technieken, die mij blijven uitdagen.

Wilt u meer over mij weten, dan kunt u het lezen en ervaren op mijn website www.sabinesatelier.nl.

Contact?

Expositie adres: Atelier 23, Tiko Maarsbergseweg 69, 3931JG Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren