Silene van Waveren

Keramiek

Wegens persoonlijke omstandigheden kan Silene van Waveren niet deelnemen aan de Open Atelier Route op 23 en 24 april 2022.

 

Silene van Waveren is bijna 30 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar. Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij de encyclopedie ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’. Haar modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

Driedimensionaal werken is voor haar hét medium waarmee zij als kunstenaar haar verhaal, haar wereld kan verbeelden. Ze staat open voor nieuwe methoden en onbekende werkwijzen. Gebruik makend van zulke kansen om te verbeteren én te groeien in haar werk. Elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt.

Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, voor elke vrouw ontwerpt zij een ander outfit. De “Bettie objecten”: Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek. Omdat ze erg van dieren houdt zijn deze goed vertegenwoordigd in haar oeuvre, o.a. vogels, honden én katten. Zowel de Betties als de dieren hebben een humoristische inslag. De hoogtes van het werk variëren van zo’n 25 cm tot wel 1.80 m.

Silene werkt met klei en met diverse glazuurtechnieken, onder andere eigen samengestelde sinter-engoben, oxides, keramische pigmenten en body stains. Ook vormt ze objecten met aluminiumcement met marmer én ontdekt steeds weer nieuwe methoden. Fascinerend zijn haar combinatietechnieken met o.a. glas, metaal, stof, steen en touw in combinatie met keramiek of aluminiumcement.

Silene werkt nationaal én internationaal in opdracht voor bedrijven en particulieren: Zo heeft ze o.a. herinneringsbeelden, urnen en relatiegeschenken ontworpen en uitgevoerd. Door goed te luisteren wat de klant wil is ze in staat geslaagde objecten te maken. Tevens kunt u haar benaderen voor het volgen van een workshop, op locatie of bij haar thuis.

Contact?

Expositie adres: Atelier 18, Ekris 42, 3931PX, Woudenberg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren