Trineke de Jong

Schilderijen

kunstschilder

Mijn kunstzinnige loopbaan begon in 1980 met de opleiding “Creatieve handvaardigheid”. Daarna ben ik gaan beeldhouwen en boetseren naar model. Later op “Artibus” in Utrecht maakte ik kennis met het platte vlak naast het ruimtelijk werken. Ik ontdekte dat het platte vlak mij meer boeide. Ik ben gaan tekenen en schilderen naar model.

Ik heb jarenlang les gehad in het “Kunstenhuis” in Zeist en ook bij verschillende kunstenaars gewerkt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het schilderen met olieverf op een linnen ondergrond.

Na 4 jaar in de Academieklas van Noor van Os in Vreeswijk, waar de nadruk lag op model schilderen, werkte ik aan de voorbereiding naar vrij kunstenaarschap.

Ik ben lid van de kunstenaarsvereniging “Artiplu” in Leusden.

Verstilling en natuur zijn onderwerpen die je vaak terugvind in mijn schilderwerk.

Sinds 2007 exposeer ik regelmatig.

Mijn schilderthema’s zijn divers: verstilde landschappen, bloemen, oude fabrieken, uitvergrote onderwerpen.

De natuur biedt mij dagelijks beelden die geschilderd mogen worden. Wilde bloemen maar ook tulpen, zijn veelvuldig aanwezig in mijn oeuvre. De compositie ontstaat tijdens het schetsen op papier. Daarna maak ik een onderschildering op linnen met de rietpen, acrylverf of verdunde olieverf. Dan begint het schilderen met olieverf, laag over laag, soms met penseel, soms met het paletmes.

Contact?

Adres atelier: Grienden 7 3831HN Leusden

Expositie adres: Atelier 13, Jan van Arkelweg 8, 3791 AC Achterveld

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren