Wanda Landwaart

Schilderijen

Ik vind het fijn om ook dit jaar weer nieuw werk te kunnen presenteren. Daarom nodig ik u van harte uit om een bezoek aan mijn atelier te brengen. Mijn prachtig gelegen atelier in Stoutenburg is de basis van waaruit ik mijn schilderijen maakt, gebaseerd op thema’s die mij raken en dichtbij mij liggen. Dat kan zijn de natuur, sociale thematiek, maar ook portretten of stillevens. Ik vind het belangrijk expressie in een schilderij uit te drukken. Maar hecht ook waarde aan klassieke schilders vaardigheden zoals: compositie, licht donker,  penseelvoering en kleurenleer.

Ook geef ik wekelijks les in mijn atelier aan vier kleine groepen van verschillende niveaus. Daarbij wisselen 2 tot 3 wekelijks de opdrachten. Doel daarbij is alle vaardigheden aan de orde te laten komen, maar ook gewoon plezier hebben in schilderen en ervaringen uit te wisselen.

Ik ben lid van de Vrije Kwasten. Heb les gehad bij Mark van Praagh, Juane Xue en John Konijn. Als basis heb ik kunstacademie gedaan en succesvol afgerond.

Van De Buitenschilderweek Leusden Woudenberg (eerste week juli) ben ik mede organisator. Daarnaast organiseer ik workshops die gegeven worden door kunstenaars zoals Mark van Praagh.

Over mijn schilderijen:

Ik maak wat er in me opkomt, ik combineer eigen beelden (foto’s of schetsen) met herinneringen. Onderwerpen vind ik in dat wat me raakt, uit mijn directe omgeving. Ze blijven meestal dichtbij mezelf, maar zijn ook voor anderen herkenbaar.

Ik hou van het werken op locatie: een model of landschap als onderwerp, beide is goed. Het dwingt je om snel keuzes te maken. En het is een fijne oefening in kleur en compositie.

Maar ook het uitdenken van een nieuw schilderij vind ik heel leuk om te doen. Intuïtief beeldmateriaal combineren met herinneringen in beeld. Dan schetsen maken. En het werk opzetten, de eerste laag erop en zo verder bouwen tot ik tevreden ben. Soms bewust niet alles uitwerken. Het wordt altijd anders dan de schets, al schilderend ontstaan er nieuwe mogelijkheden. De verf op het doek smeren: het leukste wat er is! Met kwast, mes of handen. Met acryl of olie, het maakt niet uit. Maar altijd met kleur en altijd mengen! Schilderen blijft voor mij een magisch proces.

Mede exposant:

Heel leuk om dit jaar samen met mijn collega “Vrije Kwast”,  Patrice de Jonge, op mijn thuisadres in Stoutenburg te exposeren. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral kijken, wij zijn ook nieuwsgierig naar jouw/uw mening over ons werk!

 

Contact?

Adres atelier: Hessenweg 57, 3835 PG Stoutenburg

Expositie adres: Atelier 15, Hessenweg 57, 3835PG, Stoutenburg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren