Wanda Landwaart

Schilderijen

U bent van harte welkom in mijn atelier, kom vooral eens kijken!Dit jaar exposeer ik samen met gastexposant Gerlina Pols, een textielkunstenaar met prachtig werk.

Over mijn schilderijen: In mijn onderwerpskeuze spelen mensen de hoofdrol. Ik heb een fascinatie voor mensen, met name hun relatie met elkaar en hun omgeving. Ook als ze niet te zien zijn, is hun aanwezigheid voelbaar. In mijn schilderijen gebruikt ik beelden van personen, situaties en landschappen uit mijn directe omgeving. Ik combineer deze tot een soms surrealistisch aandoende weergave van verschillende werkelijkheden.

Ik observeer mijn eigen buurt. Dit geldt voor personen, situaties en mijn leefomgeving. Die beelden gebruik ik in mijn werk. Zo schilder ik op locatie in het zeer gevarieerde gebied rond Amersfoort. Hiervan zijn ook een aantal schilderijen opgenomen in de expositie.

Mijn werk typeert zich door mijn  heldere kleurpalet en losse toets. Ook maak ik de laatste tijd gebruik van verschillende materialen om het werk diepte en structuur te geven. Als vooronderzoek voor mijn schilderijen maak ik collages, schetsen en kleurstudies. Deze gebruik ik voor het uiteindelijke schilderij. Bij het bepalen van de compositie speelt symboliek een rol. De schilderijen roepen emoties op of zetten aan tot denken. Ze roepen vragen op:  wat zie ik erin, wat wordt er verbeeld? Ze vertellen hun eigen verhaal

Wanda Landwaart studeerde aan de Kunstacademie in Utrecht. Ze woont en werkt in Stoutenburg. Hier verzorgt zij ook haar schilderlessen in haar atelier. Ze is mede-organisator van de Buitenschilderweek Leusden Woudenberg. Daarnaast organiseert ze workshops van kunstenaars zoals Mark van Praagh, Jeroen Hermkens en Anutosh.

Website: www.wandalandwaart.nl  Instagram: @wanda_landwaart

 

Contact?

Adres atelier: Hessenweg 57, 3835 PG Stoutenburg

Expositie adres: Atelier 15, Hessenweg 57, 3835PG, Stoutenburg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren