Wanda Landwaart

Wanda Landwaart is geboren in Hilversum. Ze woont en werkt in Stoutenburg.

Haar schilderijen geven vaak een bepaalde context weer of bevatten een verhaal. Mensen in een bepaalde situatie, een landschap maar dan niet het meest voor de hand liggende, of een stadsgezicht. Daarbij wil ze een gevoel of emotie oproepen. Haar stijl kenmerkt zich door een krachtige toets met een specifiek eigen kleurgebruik. Licht en donker spelen een belangrijke rol. Ze werkt snel, en brengt de verf zo direct mogelijk aan, zonder onderlagen.

Naast de schilderijen die ze maakt, geeft zij met veel plezier schilderles les in haar landelijke gelegen atelier in Stoutenburg. Hier kun je ook  gebruik maken van het open atelier met begeleiding. Er zijn schildersezels binnen aanwezig én levende ezels buiten. Tijdens de openatelierroute is hier haar werk te bezichtigen.

Op jonge leeftijd heeft ze les genomen bij Frater Beatus Nijs in Hilversum . Voor het goed kunnen waarnemen en vervolgens gedetailleerd tekenen is daar de basis gelegd. Na haar middelbare school koos zij voor de Hoge School voor de Kunsten  in Utrecht en is daar in 1992 afgestudeerd.

Contact?

Adres atelier: Hessenweg 57, Stoutenburg

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren