Wim Lanser

Fotografie

Als sinds mijn jonge jaren heb ik een camera in mijn handen, eerst analoog uiteraard (gestart met een Practica) vervolgens begin deze eeuw overgestapt op digitaal en tegenwoordig ook veel met de smartphone. Als fotograaf werk ik vaak in opdracht en dan met name voor theaterfotografie en reisfotografie, maar ook voor portretten wordt ik gevraagd zowel op locatie als in mijn eigen studio. Daarnaast probeer ik in de tijd die er over is ook nog wat vrij werk te maken, bv tijdens vakanties en dan meestal landschappen. Steeds vaker gebruik ik daarbij de smartphone omdat je deze altijd bij de hand hebt, de kwaliteit beter en beter wordt en je de bewerkingen ook op je telefoon kan doen. Er komt geen computer aan te pas. Het thema van deze OAR is diversiteit, al gauw wordt er dan gedacht aan diversiteit van ras, geloof, geslacht/lbght, maar ik bekijk het ruimer dan dat. Diversiteit aan smaak, biodiversiteit, cultuur noem maar op en dus ook diversiteit aan gebruik van apparatuur om je fotowerk te maken.

De komende OAR 2022 in april exposeer ik met mijn foto’s die allen gemaakt en bewerkt zijn op de iPhone. Een groot deel daarvan is een serie die ik gemaakt heb in New York, er is geen stad op de wereld die zo divers is en oneindig veel beelden en indrukken oplevert. Daarnaast laat ik ook nog wat fantasiebeelden zien die gecreëerd zijn met diverse apps op de smartphone. Ben je nieuwsgierig hoe ik dat allemaal doe kom dan gerust kijken en vragen, het is ook mogelijk een workshop smartphone fotografie te volgen bij mij.

De expositie vindt plaats in onze twee eeuwen oude (zojuist gerestaureerde) schaapskooi in Achterveld. Alleen dat al is de moeite van het omrijden waard. Naast mijn werk zijn er ook nog twee andere kunstenaars die bij ons exposeren, te weten Grieta Buis (schilderijen/tekeningen) en Rina Herder (Fotografie).

U bent van harte welkom in het weekend van 23 en 24 april in onze mooie schaapskooi te Achterveld.

Wim Lanser

www.schaapskooiagteveld.nl

Contact?

Adres atelier: Achterveldseweg 41, 3792 ND Achterveld

Expositie adres: Atelier 26, Schaapskooi, Achterveldseweg 41, 3792 ND Achterveld

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren