Yvonne Stadt

Schilderijen, Tekeningen

Wat is leuker dan schilderen in de natuur? Terwijl de wind door je haren waait, en af en toe je ezel omver geblazen wordt; het licht en de schaduwen van uur tot uur veranderen, en je probeert het veranderende landschap op je doek vast te leggen. Mijn werkplek is op De Treek-Henschoten, een prachtig afwisselend natuurgebied. Naast landschappen, schilder ik ook tuinen,  portretten, dieren en stillevens.

Van jongs af aan heb ik getekend en geschilderd, en de laatste ca. 15 jaar heb ik het serieuzer aangepakt door een opleiding te doen, en zoveel mogelijk tijd te besteden aan het schilderen in olieverf. Olieverf is een fantastisch medium, omdat het heel veel mogelijkheden biedt. Je kunt eindeloos variëren met kleur en techniek. Maar ook combinaties van acryl, krijt en inkt (mixed media) bieden ongekende mogelijkheden.

Het kleuren mengen heb ik geleerd van Busse Weidema (‘Toveren met kleur’) en een diversiteit aan technieken van Noor van Os (‘Schilderen als Rembrandt’). Beiden hebben met hun enthousiasme, kennis en deskundigheid veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling als kunstschilder.

Tijdens exposities en kunstroutes, vind ik het leuk om mijn werk toe te lichten en erg inspirerend om de reacties van de bezoekers te horen. Die zorgen ervoor dat je het maakproces opnieuw beleeft en met andere ogen naar je eigen werk kijkt.

Contact?

Adres atelier: De Hoogt 2-4, 3951 KB Maarn

Expositie adres: Atelier 24, Griftdijk 9, 3953 ML Maarsbergen

Ander werk van mij

Klik op het beeld om de volledige kunstwerken te kunnen zien.

Onze sponsoren