Nieuw bestuur Open Atelier Route

15 augustus 2019

Al 20 jaar is de Open Atelier Route Woudenberg-Leusden een begrip bij de inwoners en de kunstenaars in de regio. En al 20 jaar wordt de Open Atelier Route mogelijk gemaakt door vrijwilligers, kunstenaars en sponsoren en niet te vergeten de bezoekers.

Aad Gordijn en Evelien Kooloos waren vele jaren samen met Carel Wiggerman de motor achter de Open Atelier Route Woudenberg-Leusden. Met heel veel enthousiasme, kennis en creativiteit hebben zij zich ingezet om de inwoners van de regio Woudenberg-Leusden kennis te laten maken met Kunst uit hun eigen omgeving.

Zowel Aad als Evelien hebben besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor het bestuur van de Open Atelier Route van 2020. Namens alle kunstenaars en de bezoekers van de Open Atelier Route bedanken wij Aad en Evelien voor hun tomeloze inzet en voor al het werk wat zij de afgelopen jaren hebben verzet. Mede dank zij jullie kreeg de lokale Kunst bekendheid en een gezicht. Dank je wel!

Ook in 2020 zal er een Open Atelier Route Woudenberg-Leusden worden georganiseerd en wel op 18 en 19 april 2020. Reserveer het alvast in je agenda, meer informatie volgt.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Peter van Schaik (voorzitter), Gerard Hilderink (penningmeester), Ellen Adank (secretaris) en Rietje Smal (bestuurslid). Zij stellen zich hieronder aan u voor:

Peter van Schaik (voorzitter):

Peter van Schaik is ruim 43 jaar in dienst geweest bij de Belastingdienst, waarvan de laatste 20 jaar in de automatisering. In 2018 kon hij gebruik maken van een vrijwillige vertrekregeling.

“Besturen is wat ik kan en wat ik leuk vind, vooral het coördineren van de taken past bij mij. Ook na mijn pensionering wilde ik me inzetten als bestuurder. In 2018 kwam er, door het vertrek van Carel Wiggerman, een plek vrij in het bestuur van de Open Atelier Route, en ben ik die plek gaan invullen.

Ik ben zelf geen kunstenaar, maar mijn echtgenote Remke schildert en heeft al tweemaal meegedaan met de Open Atelier Route. Ik vind het leuk om me in te zetten in het vakgebied van Remke, maar dan op het bestuurlijke vlak.

Daarnaast ben ik sinds mei 2018 gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg. Als hobby maak ik ook nog vele kilometers op de racefiets.”

Mijn motto is: “Genieten zo lang het nog kan”

Gerard Hilderink (penningmeester):

Gerard Hilderink is een echte bankman en heeft zijn hele leven bij ABNAMRO gewerkt, altijd in de rol van human resource, nooit in een bancaire functie.

“Naast mijn werk bij de bank ben ik al mijn hele leven actief als vrijwilliger in de sport, begonnen in de volleybalwereld en daarna overgestapt naar LTVLockhorst, waar ik jarenlang in het bestuur heb gezeten en waar ik nog steeds actief ben als inkoper van de barcommissie.

Wekelijks kook ik voor het 1e hockeyteam van MHC Leusden. Mijn zoon speelt daar en ik vind het leuk om als ouder betrokken te zijn en aan de mannen, in ieder geval een keer per week, een lekkere en gezonde maaltijd voor te zetten.

Nadat ik stopte met werken ben ik gaan beeldhouwen bij Joop Geldhof. In 2014 werd ik door Carel Wiggerman gestrikt om mee te werken aan de organisatie van de Open Atelier Route.

Mijn motto is: “Voor anderen, met anderen”

Ellen Adank (secretaris):

Ellen Adank is eigenaar van Organisatiebureau Millipedes en is een echte duizendpoot. Zij organiseert jaarlijks vele evenementen en heeft daarnaast zeer ruime bestuurservaring bij verschillende beroepsverenigingen en stichtingen.

“Eigenlijk teken en schilder ik al van kinds af aan. Sinds ca. 20 jaar ben ik mij steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek. Ik volgde diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ik veel in acryl, de laatste jaren heb ik echt de liefde opgevat voor olieverf. Ik schilder graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in mijn directe omgeving hebben mijn warme interesse. Ik maak regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht.

Ik exposeer de laatste jaren regelmatig, o.a. in restaurant Buitenlust in Amerongen en het Kunstenhuis in Zeist en ik nam voorgaande jaren ook deel aan de Kunstroute Maarn-Doorn en de Open Atelier Route Leusden-Woudenberg.

Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie van de prachtige Open Atelier Route.

Mijn motto is: “Denk niet in problemen, maar in uitdagingen”

Rietje Smal (bestuurslid):

Rietje Smal werkt als Personeelsadviseur bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. In november gaat zij met pensioen en krijgt ze meer tijd voor kunst in de brede zin van het woord.

“In 2010 ben ik begonnen met schilderen, ik volg lessen bij bekende en minder bekende kunstenaars. Van ieder leer ik wat en zo ontwikkel ik mijn eigen stijl. Ik maak ‘Kunst met een Boodschap’ en hoop dat de kijker naar mijn werk blijft kijken en ervaren om er zijn eigen verhaal in te herkennen.

Buiten de lijntjes kleuren is wat ik graag doe, dat maakt mij vrij en blij. Ik werk vanuit mijn eigen atelier RietjeArt. Naast zelf schilderen coach ik mensen om door middel van vorm, tekst en kleur gevoelens die moeilijk te verwoorden zijn toe te vertrouwen aan het doek.

In 2019 deed ik voor het eerst mee aan de Open Atelier Route. Ik vind het heel bijzonder om op deze manier Kunst te delen met je omgeving. Ik wil me graag inzetten voor de route 2020 en mogelijk ook de jaren daarna.”

Mijn motto is: “Durf je dromen te leven”

Als bestuur kunnen we het niet alleen daarom zullen we het komende jaar een oproep doen aan jullie om te helpen bij hand en spandiensten. Ook jouw hulp is van harte welkom. De Open Atelier Route is tenslotte van ons allemaal, van de kunstenaars, de sponsoren, de bevolking en het bestuur.

Met creatieve groet,
Bestuur Open Atelier Route 2020

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de Nieuwsbrief.

Onze sponsoren