Opening Route 2022

26 april 2022

Op vrijdagavond 22 april werd in het Cultuurhuis Woudenberg de Overzichtstentoonstelling, met een grote diversiteit aan kunstobjecten, officieel geopend door burgemeester mevrouw Magda Jansen.

Namens de AtelierRoute heette Ellen Adank de burgemeester, de kunstenaars en genodigden van harte welkom. Twee jaar geen fysieke atelierroute door corona en nu kan en mag het weer. Helaas is corona nog niet weg, door corona was de voorzitter Gerard Hilderink helaas afwezig.

Het thema voor dit jaar is Diversiteit, twaalf kunstenaars leverden een kunstwerk in naar aanleiding van dit thema. Van deze werken zijn kaarten gemaakt die te koop zijn. Door de oorlog in Oekraïne werd het thema nog actueler, daarom is besloten dat opbrengst van de kaartverkoop ten gunste komt voor Oekraïne.

De officiële opening werd door de burgemeester verricht door het onthullen van het beeld Diversiteit, een schilderij van kunstenaar Remke van Schaik. Mevrouw Jansen: “wat hebben we kunst en cultuur gemist. Cultuur is voor kunstliefhebbers niet naar een cd luisteren of een film zien. We hebben behoefte aan de sfeer en de beleving en dat kan nu weer”

De burgemeester legde daarna de link naar de vluchtelingen uit Oekraïne die nu tijdelijk wonen in Woudenberg. Een van deze is Marsha. Net als de burgemeester en haar dochter speelt Marsha viool. Helaas moest Marsha haar viool in Oekraïne achterlaten. De burgemeester geeft aan dat zij uit ervaring weet hoe belangrijk kunst en met name muziek kan zijn om je emoties te uiten.

De 11 jarige Marsha speelt nu op een geleende viool en ze krijgt vioollessen. Zij wist met haar spel, o.a. een stukje uit de 4 jaargetijden van Vivaldi de aanwezigen diep te raken.

Onze sponsoren