Pien de Haas in het programma Route C van RTV Utrecht

2 april 2021

LEUSDEN – Coronaproof van kunst genieten en ook een beetje het gevoel hebben dat je in de natuur wandelt. Dat is de insteek dit jaar van de OpenAtelierRoute in Leusden, Woudenberg en Achterveld. Het thema is ‘ode aan het Nederlandse landschap’. Achter de ramen van winkels en bedrijven staan werken van zo’n 60 kunstenaars die dit jaar mee doen. Maar vanwege de coronamaatregelen kunnen kunstliefhebbers niet bij de kunstenaars op bezoek.

Een van de deelnemers is Pien de Haas uit Leusden. Zij maakt grote schilderijen met veel kleur. Met grote kwasten, raamwissers en spuitbussen met verf bewerkt ze het doek. “Schilderen is hard werken, maar ook spelen. Door toevalligheden kunnen er mooie dingen ontstaan.”

De open atelierroute duurt van 1 tot en met 18 april. Het werk van Pien de Haas is te zien bij een makelaar in Woudenberg.

Uitzending terug zien van Pien de Haas van zondag 28 maart op RTV Utrecht

Zondag 4 april zendt RTV Utrecht vanaf 8:20 uur in het programma Route C een item uit over het project “Samen maken we Leusden mooier met Kunst” waarin Jong Talenten onder leiding van Evelien Kooloos Verkeerskasten rondom het Afas gebouw schilderen.

Onze sponsoren