Quirine van Mourik neemt de voorzittershamer over

14 januari 2024

In december werd het goede nieuws gedeeld dat de AtelierRoute in 2024 toch door kan gaan. Er zijn gelukkig voldoende mensen gevonden om ook dit jaar de organisatie op zich te nemen. Hoewel we qua bestuur nog niet op volle sterkte zitten kunnen we met behulp van alle vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de AtelierRoute opnieuw dit mooie evenement vormgeven.

Quirine van Mourik heeft de voorzittershamer overgenomen van Gerard Hilderink. Gerard zal het komende jaar aanblijven als bestuurslid om de overdracht soepel te laten verlopen. Carola Groenewoud, bij velen bekend van Fort33, komt het organisatieteam ook versterken. We doen ons uiterste best om in 2024 dezelfde kwaliteit te bieden als voorgaande jaren. Om de nieuwe mensen gelegenheid te geven zich goed voor te bereiden, is er gekozen om de AtelierRoute in het weekend van 7 t/m 9 juni plaats te laten vinden in plaats van eind april.

Dit betekent dat je als deelnemer ook iets meer tijd hebt om in te schrijven en voor te bereiden. Je kunt je inschrijven tot 1 maart 2024.
Let op: een extra voorwaarde dit jaar is dat alle deelnemers zelf een expositieruimte moeten regelen.

Verder zal alles verlopen volgens het draaiboek van vorig jaar. Deze werkwijze is goed bevallen en biedt een stabiele basis voor zowel organisatie als deelnemers. Er komt dus zoals je gewend bent weer een deelnemersavond. Deze zal waarschijnlijk in maart plaatsvinden. Zodra de inschrijving gesloten is, zullen we de uitnodigingen hiervoor versturen.

Ook de begeleiding van jong talent gaat gewoon door, net als het maatschappelijk project. In het kader van hun 65-jarig jubileum zullen kunstwerken van de bewoners van Stichting Reinaerde uit Woudenberg worden opgenomen in de AtelierRoute. Ook wordt gekeken of er voor hen nog een leuke activiteit georganiseerd kan worden. Voor de locatie van de overzichtstentoonstelling is opnieuw gekozen voor Fort33.

Het thema van dit jaar is ‘In beweging’. Een zeer toepasselijk thema voor 2024. Omdat de organisatie van de route in beweging is en om de vele bezoekers die de AtelierRoute op de fiets afleggen. Maar vooral omdat de wereld op veel fronten in beweging is. Politiek zijn er verschuivingen, er zijn letterlijk aardverschuivingen geweest in meerdere landen, maatschappelijk bewegen mensen van elkaar af of juist naar elkaar toe en er zijn weer Olympische Spelen. Wij zien graag in (een deel van) jouw werk terug hoe je beweging ervaart. Dus stuur jouw mooiste, beste, indrukwekkendste werk in beweging naar ons toe. Eén van deze werken zal geplaatst worden op de voorpagina van het routeboekje.Mail jouw bijdrage aan info@atelierroute.org


De inschrijving voor de AtelierRoute 2024 is geopend. Doe jij dit jaar ook weer mee? Schrijf je dan snel in via onderstaande inschrijfknop en vergeet niet alle velden in te vullen.

INSCHRIJVEN

Omdat je eerder hebt deelgenomen zijn de ons bekende gegevens al ingevuld. Controleer deze goed en vergeet niet op ‘VERZEND’ te drukken. Desgewenst kun je het inschrijfformulier voor jezelf printen.

Inschrijving is mogelijk tot 1 maart a.s. of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt.


Wij kijken er naar uit jou weer te ontmoeten.

Namens het bestuur graag tot ziens!

Quirine van Mourik,
Voorzitter Stichting Kunstpromotie Leusden en Woudenberg

 

 

Onze sponsoren