Terugblik op de KunstKijkRoute van 1 tot en met 18 april 2021

19 april 2021

Op 1 april jl. zette het Bestuur van de AtelierRoute Leusden-Woudenberg digitaal het hek open voor de KunstKijkRoute met als thema “Ode aan het Nederlandse landschap”. Ondanks de coronabeperking en af en toe een bui regen of sneeuw, stapten veel kunstliefhebbers op de fiets en reden met de (digitale) routekaart in de hand langs de zesentwintig etalages in Leusden, Woudenberg en Achterveld om zich te verwonderen over de hedendaagse kunst van ruim zestig kunstenaars uit de regio.

Onderweg waren in Leusden tevens op het AFAS led-scherm en de verkeerskasten rondom het AFAS gebouw kunstwerken te bewonderen.  Vanaf 1 mei a.s. geeft de AtelierRoute het stokje voor kunst op het AFAS led-scherm door aan kunstenaars van ArtiPlu, De Vrije Kwasten, ELTA en beeldhouwers Achterveld. Met dank aan AFAS die kunstenaars op deze wel hele speciale manier een kans tot exposeren geeft.

Tijdens de regen en sneeuwbuien, maar ook op andere momenten werd de Digitale AtelierRoute druk bezocht. Met een topdrukte op tweede Paasdag van 112 bezoekers. In de periode van 1-18 april hebben 1150 bezoekers de Digitale AtelierRoute bezocht. De routekaart van de KunstKijkRoute is 425 bekeken op de website.

Op 19 april sloot het Bestuur digitaal, via een filmpje op de website, de hekken van de KunstKijkRoute. 

Je kunt echter wel gebruik blijven maken van de Digitale AtelierRoute, deze blijft beschikbaar tot het einde van dit jaar. Bezoek aan een kunstenaar blijft op afspraak mogelijk.

Ondanks de beperkingen vanwege corona, kunnen we terugzien op onze eerste geslaagde en veilige KunstKijkRoute waar de mogelijkheden op een creatieve wijze ten volle zijn benut. 

Bezoekers, sponsoren, winkeliers, bedrijven, kunstenaars, lokale media, webmaster en al die anderen, dank voor de support en belangstelling, zonder jullie zou deze route niet mogelijk zijn geweest.

We hopen in 2022 weer een traditionele Open AtelierRoute te kunnen organiseren.

Bestuur Stichting Kunstpromotie Leusden en Woudenberg

Onze sponsoren